ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκτόνησε 8χρονος μετά από μπούλινγκ – Μήνυση στο σχολείο υποβάλλουν οι γονείς

Αυτοκτόνησε 8χρονος μετά από μπούλινγκ – Μήνυση στο σχολείο υποβάλλουν οι γονείς

Οι γονείς του 8χρονου Gabriel Taye, που απαγχονίστηκε χρησιμοποιώντας μία γραβάτα, στο σπίτι τους στο Σινσινάτι, τον περασμένο Ιανουάριο, υπέβαλαν μήνυση κατά του ιδιωτικού σχολείου στο οποίο φοιτούσε.

Στο σκεπτικό της μήνυσης, αναφέρεται ότι η διεύθυνση του εκπαιδευτικού ιδρύματος δεν αντέδρασε έγκαιρα και υπεύθυνα όταν το παιδί δέχτηκε μπούλινγκ από συμμαθητές του, μέσα στην τουαλέτα του σχολείου, δύο ημέρες πριν από τον θάνατό του.

Δικηγόρος της οικογένειας, αναφέρει ότι σε βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους, φαίνεται ο 8χρονος να πέφτει αναίσθητος μετά από αυτό το περιστατικό, που πιθανολογείται ότι τον ώθησε στο απονενοημένο.

Σε ανακοίνωσή τους, οι διευθυντές του σχολείου αναφέρουν ότι από το βίντεο δεν πιστοποιείται πως ο Gabriel έπεσε θύμα μπούλινγκ, ωστόσο σύμφωνα με την μήνυση ο μικρός έπεσε αναίσθητος για περισσότερα από επτά λεπτά μετά τον εκφοβισμό που δέχτηκε. Οι γονείς του παιδιού ισχυρίζονται ότι το σχολείο επίτηδες δεν τους ενημέρωσε γι’ αυτό το περιστατικό.

Ο 8χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τη μητέρα του καθώς εμφάνισε συμπτώματα ναυτίας. Εκείνη την ημέρα ο Gabriel παρέμεινε σπίτι του και επέστρεψε στο σχολείο την επομένη. Το απόγευμα, η μητέρα βρήκε το παιδί της νεκρό, μέσα στο δωμάτιό του.

Σύμφωνα με την οικογένεια του 8χρονου, έχουν συμβεί κι άλλα παρόμοια περιστατικά βίας στο εν λόγω σχολείο για τα οποία δεν ενημερώνονται οι γονείς, κάτι που διαψεύδουν οι διευθυντές του ιδιωτικού σχολείου.

Σχετικές ειδήσεις