ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση κατά στρατιωτών στο Παρίσι - Τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών

Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση κατά στρατιωτών στο Παρίσι - Τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών

Στη σύλληψη ενός υπόπτου, που φέρεται να είναι ο υπαίτιος της επίθεσηςπου έγινε το πρωί σε προάστιο του Παρισιού, κατά στρατιωτών, προχώρησαν οι γαλλικές αρχές.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ύποπτος εντοπίστηκε να κινείται με την BMW που τραυμάτισε τους στρατιώτες, σε αυτοκινητόδρομο στα νότια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πηγές που δεν κατονομάζονται, αναφέρουν ότι πρόκειται για άνδρα που γεννήθηκε το 1980 και ότι θεωρείται ως ο υπαίτιος της επίθεσης κατά των στρατιωτών.

«Οδηγούσε το όχημα που αναζητούσαμε και προσπάθησε να διαφύγει», είπε η πηγή στο AFP, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να πυροβολήσουν εναντίον του, χωρίς να διευκρινίζεται η κατάσταση της υγείας του.

Οι αστυνομικές αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος μετά την επίθεση στο Λεβαλουά-Περέ εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Έξι στρατιώτες τραυματίστηκαν, οι τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι αρχές δεν έχουν χαρακτηρίσει ακόμη επισήμως την επίθεση ως τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο, την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα κατά της τρομοκρατίας της εισαγγελίας του Παρισιού.

Σχετικές ειδήσεις