ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εσκεμμένη πράξη αλλά όχι τρομοκρατική επίθεση το θανατηφόρο περιστατικό με το όχημα

Γαλλία: Εσκεμμένη πράξη αλλά όχι τρομοκρατική επίθεση το θανατηφόρο περιστατικό με το όχημα

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε πελάτες μιας πιτσαρίας στο Sept-sorts ανατολικά του Παρισιού το βράδυ της Δευτέρας (14/8), σκοτώνοντας ένα οχτάχρονο κορίτσι και τραυματίζοντας έξι άτομα σοβαρά, δεν είναι τρομοκράτης, αλλά η πράξη του ήταν εσκεμμένη, δήλωσε τοπικός εισαγγελέας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποφάσισε από μόνος του να δημιουργήσει αυτό που συνέβη», είπε ο εισαγγελέας Έρικ ντε Βαλροζέ σε δημοσιογράφους στον χώρο του επεισοδίου, και πρόσθεσε ότι ξεκινά έρευνα δολοφονίας. Δεν βρέθηκε όπλο στο αυτοκίνητο, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέτ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο οδηγός είχε κατάθλιψη, ήταν 32 ετών, και είχε ασταθή χαρακτήρα.

Πέντε άτομα, είπε, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, οκτώ είχαν ελαφρά τραύματα και επτά υπόκεινται σε θεραπεία για σοκ.

Σύμφωνα με έναν μάρτυρα στο κανάλι BFM, όλα τα άτομα που βρίσκονταν στον υπαίθριο χώρο της πιτσαρίας χτυπήθηκαν από το αυτοκίνητο.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο οδηγός ζούσε σε γειτονικό χωριό από το Sept-sorts, το οποίο βρίσκεται περίπου 41 χλμ ανατολικά του Παρισιού, και είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει την Κυριακή.

Σχετικές ειδήσεις