ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτη ιστορία: 10χρονη γέννησε με καισαρική ένα κοριτσάκι χωρίς να το... γνωρίζει!

Απίστευτη ιστορία: 10χρονη γέννησε με καισαρική ένα κοριτσάκι χωρίς να το... γνωρίζει!

Το κορίτσι δεν γνώριζε πως ήταν έγκυος και αγνοεί ότι γέννησε ένα μωρό. Οι γονείς είπαν στην κόρη τους πως επρόκειτο να υποβληθεί σε επέμβαση στη στομαχική χώρα για να της αφαιρεθεί μια πέτρα.

Μια 10χρονη, θύμα βιασμού, στην οποία δεν επιτράπηκε να υποβληθεί σε επέμβαση για τον τερματισμό της εγκυμοσύνης της, γέννησε, μια υπόθεση που έχει προκαλέσει αγανάκτηση στην Ινδία για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. «Το κορίτσι πηγαίνει καλά, αναρρώνει. Αναμένουμε ότι θα πάρει εξιτήριο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», ανέφερε ο Ντασάρι Χάρις, επικεφαλής μιας επιτροπής που επιφορτίστηκε να επιβλέψει τη νοσηλεία της μικρής.

Η δεκάχρονη, η ταυτότητα της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκε, γέννησε ένα κοριτσάκι με καισαρική τομή σε δημόσιο νοσοκομείο της πόλης Τσαντίγκαρ, διευκρίνισε ο Χάρις, γιατρός που εργάζεται σε νοσοκομείο. «β και συμφώνησαν να δοθεί για υιοθεσία μέσω των (αρμόδιων) κρατικών υπηρεσιών. Είπαν ότι δεν ήθελαν καν να δουν το μωρό», σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation.

Σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ, το κορίτσι βιάστηκε από έναν θείο του, ο οποίος τελεί υπό κράτηση. Η εγκυμοσύνη αποκαλύφθηκε όταν το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τον περασμένο μήνα επειδή διαμαρτυρόταν για πόνους στο στομάχι. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ήταν έγκυος και ότι η κύηση είχε ήδη διάρκεια 30 εβδομάδων.

ινδια 2

Ένα τοπικό δικαστήριο αρνήθηκε να επιτρέψει το παιδί να κάνει άμβλωση, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο λόγω του ότι η εγκυμοσύνη του ήταν προχωρημένη. Η προσφυγή που έγινε στο Ανώτατο Δικαστήριο απορρίφθηκε για τον ίδιο λόγο την 28η Ιουλίου. Η ινδική νομοθεσία απαγορεύει τον τερματισμό της κύησης αν η εγκυμοσύνη έχει ξεπεράσει τις 20 εβδομάδες, εξαιρουμένων μόνο περιπτώσεων στις οποίες η ζωή της μητέρας διατρέχει μεγάλο κίνδυνο ή συντρέχουν εξαιρετικές περιστάσεις.

Ο αριθμός των υποθέσεων αυτής της φύσης που φθάνουν στα δικαστήρια αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Τον Μάιο, ένα διαφορετικό δικαστήριο είχε επιτρέψει σε άλλο ένα κορίτσι 10 ετών που είχε βιάσει ο πατριός του να υποβληθεί σε επέμβαση για τον τερματισμό της κύησης. Συνολικά 10.854 υποθέσεις βιασμού ανηλίκων καταγγέλθηκαν στην Ινδία το 2015, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Στατιστικών για την Εγκληματικότητα (National Crime Records Bureau, NCRB).

Ακτιβιστές λένε ότι η ενημέρωση, οι καταγγελίες και η δημοσιότητα για τη σεξουαλική βία εναντίον γυναικών αυξήθηκαν μετά τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μιας φοιτήτριας μέσα σε ένα λεωφορείο στο Νέο Δελχί το 2012, που προκάλεσε διαδηλώσεις στην Ινδία, διεθνή κατακραυγή και οδήγησε την κυβέρνηση να θεσπίσει πολύ αυστηρότερο νομικό πλαίσιο. Όμως η σεξουαλική βία σε βάρος παιδιών παραμένει ταμπού, με τα περισσότερα κρούσματα να μην αναφέρονται καν στις αρχές

Σχετικές ειδήσεις