ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Βαρκελώνη: Συγκλονίζουν οι ιστορίες οικογενειών που ξεκληρίστηκαν

Επίθεση Βαρκελώνη: Συγκλονίζουν οι ιστορίες οικογενειών που ξεκληρίστηκαν

Αναπάντεχα και βίαια χωρίστηκαν τα μέλη πολλών οικογενειών από την επίθεση με το φορτηγάκι στη Βαρκελώνη, το οποίο παρέσυρε δεκάδες ανθρώπους.

Ορισμένοι αναζητούν ακόμα τους οικείους τους, ενώ άλλο, βυθισμένοι στο πένθος, επέστρεψαν στη Λας Ράμπλας για να αποτίσουν φόρο τιμής.

«Αγνοείται». Στην φωτογραφία, ένα μικρό αγοράκι που χαμογελάει. «Σας παρακαλώ, κοινοποιήστε»: Ο Τόνι Κάντμαν εκλιπαρεί τους χρήστες του Διαδικτύου να τον βοηθήσουν να βρει τον εγγονό του ηλικίας 7 ετών, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν μετά την επίθεση όπου σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι στην δημοφιλέστερη τουριστική περιοχή.

Η ανάρτηση αυτή κοινοποιήθηκε περισσότερες από 105.000 φορές.

Η επίθεση στη Βαρκελώνη σημειώθηκε χθες στις 16.50 τοπική ώρα. Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ένα φορτηγάκι που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, να παρασύρει τον κόσμο, να αφήνει πίσω του νεκρούς, ενώ άλλοι τρέχουν πανικόβλητοι για να γλυτώσουν από την τρελή πορεία του οχήματος.

Οικογένειες που θρηνούν τα μέλη τους

Ο Μπρούνο Γκουλότα, ένας Ιταλός 35 ετών, χτυπήθηκε από το όχημα ενώ κρατούσε από το χέρι τον 5χρονο γιο του, εξήγησε η σύντροφός του Μαρτίνα Γκουλότα σε ιταλικά ΜΜΕ. Η ίδια κρατούσε την κόρη τους ενός έτους σε ένα πορτ μπεμπέ και κατάφερε να τραβήξει τον μεγαλύτερο γιο της για να τον σώσει.

Μια οικογένεια Βέλγων επίσης βυθίστηκε στο πένθος: Ο πατέρας και τα δύο παιδιά είδαν τη σύζυγο και μητέρα τους να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια τους, έγινε γνωστό από την δημοτική αρχή της Βαρκελώνης.

Η αδελφή του Λούκα Ρόσο, ενός Ιταλού ηλικίας 25 ετών που τραυματίστηκε, δημοσίευσε στο Facebook μια φωτογραφία του νεαρού άνδρα να χαμογελά, όπως και καρέ από ένα βίντεο όπου διακρίνεται ένας άνδρας με σορτς, χωρίς τις αισθήσεις του που αιμορραγεί. Το πρόσωπό του καλύπτεται από έναν περαστικό που επιχειρεί να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

«Βοηθήστε με να τον φέρω πίσω στο σπίτι, σας παρακαλώ» έγραψε η ίδια.

Στο καφέ του νοσοκομείου Mar στη Βαρκελώνη, βρίσκεται η οικογένεια ενός Ισπανού που έχει τραυματιστεί. Σοκαρισμένοι, δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Όσον αφορά εκείνους που παραμένουν μαζί, είναι συγκλονισμένοι.

«Δεν περιμέναμε ένα τόσο μεγάλο πλήθος, την επόμενη ημέρα» της τραγωδίας, λέει ο Σέρζιο Λόπες, 36 ετών, γιος του ιδιοκτήτη ενός περιπτέρου που επέλεξε να ανοίξει σήμερα το κατάστημά του.

«Ο κόσμος έρχεται εδώ απλά για να αναζητήσει ο ένας το βλέμμα του άλλου».

Σχετικές ειδήσεις