ΚΟΣΜΟΣ

Βαρκελώνη: Νέες φωτογραφίες του μακελάρη – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του (pics)

Βαρκελώνη: Νέες φωτογραφίες του μακελάρη – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του (pics)

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι ισπανικές αρχές νέες φωτογραφίες, όπου φαίνεται ξεκάθαρα το πρόσωπο του μακελάρη που σκόρπισε τον θάνατο στη Βαρκελώνη.

Οι αρχές ζητούν τη βοήθεια από τους πολίτες, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του 22χρονου Γιουνές Αμπουγιακούμπ, του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου, αυτή την περίοδο, σε όλη την Ευρώπη, προειδοποιώντας ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνος.

Πρόκειται για τον οδηγό του λευκού βαν που έπεσε πάνω στο πλήθος, στον πιο πολυσύχναστο πεζόδρομο της Βαρκελώνης, τη Λα Ράμπλας, την Πέμπτη 17 Αυγούστου, σκοτώνοντας 13 ανθρώπους.

Ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης και υπάρχει η υποψία ότι έχει ήδη περάσει τα σύνορα και βρίσκεται στη Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν στο φως της δημοσιότητας σήμερα, Δευτέρα (21/8), ο 22χρονος μακελάρης, αμέσως μετά την πολύνεκρη επίθεση διέφυγε από το σημείο με τα πόδια και στη συνέχεια μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν άνδρα, προκειμένου να κλέψει το αυτοκίνητό του και να διαφύγει με αυτό.

Στην επίθεση στη Λα Ράμπλας σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι, ενώ ακολούθησε ξεχωριστή επίθεση στο Καμπρίλς, όπου πέθανε μία γυναίκα. Σήμερα, οι Αρχές της Καταλονίας ανακοίνωσαν ότι αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων σε 15, καθώς βρέθηκε νεκρός και ο οδηγός του αυτοκινήτου, με το οποίο διέφυγε τελικά ο 22χρονος.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι της κυβέρνησης δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου πως ένα ακόμη περιστατικό εξελίχθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη, σχετικά με ένα ύποπτο σακίδιο σε ένα λεωφορείο. Όμως η αστυνομία επιβεβαίωσε αργότερα ότι επρόκειτο για λάθος «συναγερμό».

Σχετικές ειδήσεις