ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Σκυλιά βάφτηκαν μπλε από βιομηχανικά απόβλητα (vid)

Φρίκη: Σκυλιά βάφτηκαν μπλε από βιομηχανικά απόβλητα (vid)

Οι αρχές του Μουμπάι, στην Ινδία, έκλεισαν μία βιομηχανία η οποία κατηγορείται ότι ευθύνεται για την μόλυνση ενός ποταμιού με ακατέργαστα βιομηχανικά απόβλητα, που είχε ως αποτέλεσμα 11 σκυλιά να βαφτούν με μπλε χρώμα.

Η αγέλη των σκυλιών, που έγιναν μπλε, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 11 Αυγούστου, σύμφωνα με την «Hindustan Times» και οι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί το ποτάμι Κασάντι, όπου τα σκυλιά συνηθίζουν να κάνουν το μπάνιο τους.

«Σοκαριστήκαμε όταν είδαμε ότι το άσπρο τρίχωμα των σκυλιών είχε γίνε μπλε», είπε ο επικεφαλής του Κέντρου Προστασίας Ζώων Arati Chauhan στους «Times». «Εντοπίσαμε τουλάχιστον πέντε σκυλιά εδώ και ζητήσαμε από τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα έναντι βιομηχανιών που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες».

Εθελοντές του Κέντρου κατάφεραν να ακινητοποιήσουν ένα από τα αδέσποτα και να το ξεπλύνουν. Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλες επιπτώσεις στην υγεία τους, πέραν της αλλαγής του χρώματος του τριχώματός τους.

Πηγή: The Guardian