ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκαν νεκροί ναύτες στο αντιτορπιλικό των ΗΠΑ που συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο

Βρέθηκαν νεκροί ναύτες στο αντιτορπιλικό των ΗΠΑ που συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους αγνοούμενους

Μερικές σοροί από τους δέκα ναύτες που αγνοούνταν μετά την σύγκρουση του αντιτορπιλικού John S. McCain με δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Σιγκαπούρης εντοπίστηκαν σε κατεστραμμένο διαμέρισμα του σκάφους, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των αμερικανικών ναυτικών επιχειρήσεων στον Ειρηνικό, ναύαρχος Scott Swift.

Σύμφωνα με το RT, πλοία του ναυτικού της Σιγκαπούρης και της Μαλαισίας καθώς και ελικόπτερα αναζητούν από το πρωί τους δέκα αγνοούμενους Αμερικανούς ναύτες, ωστόσο οι πρώτες σοροί εντοπίστηκαν από δύτες που ερευνούν τα κατεστρεμμένα διαμερίσματα του πλοίου, τα οποία έχουν πλημμυρίσει και έχουν σφραγιστεί.

Το αντιτορπιλικό έχει ρυμουλκυθεί στη ναυτική βάση Changi στη Σιγκαπούρη και η έρευνα στα υπόλοιπα σφραγισμένα μέρη του συνεχίζεται.

Στις 17 Ιουνίου, επτά ναύτες σκοτώθηκαν από τη σύγκρουση του αντιτορπιλικού USS Fitzgerald με ένα δεξαμενόπλοιο που έφερε σημαία των Φιλιππίνων, ανοικτά της Ιαπωνίας.

Το πολεμικό πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές. Νερό εισήλθε στο μηχανοστάσιο, την αίθουσα επικοινωνιών και σε καμπίνες, στις οποίες δύτες βρήκαν τα πτώματα των ναυτών.

Μέσα στην εβδομάδα οι διοικητές θα πρέπει να βρουν τον χρόνο, «ίσως μία ή δύο ημέρες» για να καθήσουν με τα πληρώματα και να επαναξιολογήσουν τις πρακτικές τους, διευκρίνισε ο ναύαρχος Ρίτσαρντσον.

Δεν απέκλεισε η σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη το USS John S. McCain να προκλήθηκε από εξωτερικό παράγοντα ή από κυβερνοεπίθεση.

Ο υπουργός Άμυνας Τζον Μάτις υποσχέθηκε «σε βάθος έρευνα για όλα τα δυστυχήματα, τα περιστατικά στη θάλασσα» προκειμένου να «εξεταστούν όλοι οι παράγοντες», όχι μόνο οι «άμεσοι» παράγοντες.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας για τους ναύτες του ΠΝ των ΗΠΑ που επέβαιναν στο John S. McCain όπου βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες διάσωσης», έγραψε στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Το αντιτορπιλικό φέρει το όνομα του πατέρα και του παππού του αμερικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν, που ήταν και οι δύο ναύαρχοι του ΠΝ. Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Γερουσίας ζήτησε «πλήρη διαφάνεια» εκ μέρους του ΠΝ των ΗΠΑ και είπε πως οι υπεύθυνοι πρέπει «να λογοδοτήσουν».

Σχετικές ειδήσεις