ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Θρίλερ με πανομοιότυπη δολοφονία πριν 30 χρόνια – Η δημοσιογράφος ήταν το τελευταίο θύμα;

Δανία: Θρίλερ με πανομοιότυπη δολοφονία πριν 30 χρόνια – Η δημοσιογράφος ήταν το τελευταίο θύμα;

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση θρίλερ της άγριας δολοφονίας και του τεμαχισμού της δημοσιογράφου Kim Wall, στη Δανία, από τον πολυεκατομμυριούχο Peter Madsen.

Οι αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη (24/8) ότι άνοιξαν τον φάκελο ανεξιχνίαστου εγκλήματος, που έγινε με πανομοιότυπο τρόπο, το 1986.

Το ακέφαλο πτώμα της δημοσιογράφου Wall εντοπίστηκε στην Κοπεγχάγη και είχε δεθεί με μεταλλικό αντικείμενο προκειμένου ο κορμός να μην βγει στην επιφάνεια της θάλασσας. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας είχε τεμαχιστεί με «χειρουργικό τρόπο» και τα μέλη της βρέθηκαν σε άλλα σημεία.

Ο 46χρονος Madsen ομολόγησε ότι η 30χρονη πέθανε στο ιδιωτικό του υποβρύχιο, ωστόσο ισχυρίζεται ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ατύχημα και ότι στη συνέχεια ο ίδιος πέταξε το πτώμα στη θάλασσα, προτού βυθίσει σκοπίμως το υποβρύχιο, που χρειάστηκε 20 χρόνια για να το κατασκευάσει.

dania1

Σήμερα, η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει πλέον την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 22χρονης Kazuko Toyonaga από το Τόκιο, που είχε εξαφανιστεί ενώ ταξίδευε στη Βόρεια Ευρώπη, το φθινόπωρο του 1986.

Περίπου 25 ημέρες μετά την εξαφάνισή της, τα πόδια και το κάτω μέρος του σώματός της βρέθηκαν να επιπλέουν μέσα σε μία πλαστική σακούλα, σε νησίδες έξω από την Κοπεγχάγη. Μερικές ημέρες αργότερα, ο κορμός της νεαρής τουρίστριας εντοπίστηκε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

dania2

«Το ερευνούμε», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας. Χρειάστηκαν οκτώ μήνες προκειμένου να αναγνωριστεί η νεκρή Toyonaga, η οποία δολοφονήθηκε όταν ο Madsen ήταν 15 ετών. Ο δράστης του εγκλήματος δεν βρέθηκε ποτέ και τώρα οι αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν, εάν οι δύο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους.

Σχετικές ειδήσεις