ΚΟΣΜΟΣ

Απήγαγε αθλήτρια για να την παντρέψει με τον γιο του και δολοφόνησε τον παραλίγο «σωτήρα» της

Απήγαγε αθλήτρια για να την παντρέψει με τον γιο του και δολοφόνησε τον παραλίγο «σωτήρα» της

Ελεύθερος με αναστολή αφέθηκε ο Don Nichols, αποκαλούμενος και ως «άνθρωπος των βουνών», ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης 85 ετών για την απαγωγή παγκοσμίου κλάσεως αθλήτριας, το 1984, και για τη δολοφονία του ανθρώπου που προσέτρεξε να τη σώσει.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, με εκτενείς αναφορές από τα ΜΜΕ, ενώ έγινε σενάριο για ταινία στην τηλεόραση.

Ο 86χρονος Nichols καταδικάστηκε για την απαγωγή της Kari Swenson, Αμερικανίδας αθλήτριας στο δίαθλο, η οποία έκανε την προετοιμασία της στα βουνά, κοντά στο Big Sky, όπως και για τη δολοφονία του Alan Goldstein, ενός φίλου της απαχθείσας που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό της, όταν εκείνη δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι της μετά την προπόνηση.

Η Swenson, που τότε ήταν 22 ετών, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της απαγωγής της ο δράστης την κρατούσε δεμένη και ότι η ίδια είχε προλάβει να δει τους ανθρώπους που είχαν προστρέξει να τη βοηθήσουν, πριν από τον Nichols, προειδοποιώντας τους ότι θα τους πυροβολούσε.

Ο Nichols πυροβόλησε τον Goldstein και ο γιος του, Dan πυροβόλησε κατά λάθος την Swenson. Η κοπέλα παρέμεινε σοβαρά τραυματισμένη από την σφαίρα που την έπληξε στο στήθος, για πολλές ώρες, δίπλα στο πτώμα του Goldstein, ωστόσο κατάφερε να επιβιώσει.

Οι δράστες, πατέρας και γιος, είχαν καταφέρει να διαφύγουν της σύλληψης, ωστόσο μετά από πέντε μήνες ερευνών στα βουνά, εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή στα νοτιοδυτικά της Μοντάνα.

Ο Nichols ομολόγησε στο δικαστήριο ότι είχε απαγάγει την 22χρονη γιατί ήθελε να την παντρέψει με τον 19χρονο, τότε, γιο του και ισχυρίστηκε ότι νιώθει άσχημα για τα εγκλήματά του.

Στην απόφαση των δικαστών να αφεθεί ελεύθερος με αναστολή, συνέβαλε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της 30ετους παραμονής του στη φυλακή είχε επιμελή διαγωγή και ότι συμμετείχε σε εκπαιδευτικά προγράμματα διαχείρισης θυμού.

Πηγή: The Guardian

Σχετικές ειδήσεις