Αυτές είναι οι πλουσιότερες σύζυγοι ρώσων αξιωματούχων (pics)

Αυτές είναι οι πλουσιότερες σύζυγοι ρώσων αξιωματούχων (pics)

Η σύζυγος του προέδρου του Ταρταστάν Ρουστάμ Μινιχάνοφ κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις πλουσιότερες συζύγους ρώσων αξιωματούχων και βουλευτών, σύμφωνα με τη λίστα που κατάρτισε το περιοδικό Forbes Woman.

Η 49χρονη Γκουλσίνα Μινιχάνοβα κέρδισε 2,351 δισεκατομμύρια ρούβλια (38,9 εκατομμύρια δολάρια) το 2016, την ίδια χρονιά που ο σύζυγός της έλαβε 7,5 εκατομμύρια ρούβλια (126.800 δολάρια).

ρωσια 2

Τα έσοδα της Μινιχάνοβα προέρχονται από τη συμμετοχή της στην ιδιοκτησία της εταιρίας «Luciano» που περιλαμβάνει ένα εξαώροφο συγκρότημα με spa, κέντρο αισθητικής, γυμναστήριο, ξενοδοχείο και εστιατόριο. Το συγκρότημα άνοιξε το 2011 και πήρε το όνομά του από τον ιταλό κομμωτή Λουτσιάνο Ντε Αλόγια.

ραισα

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η σύζυγος του Βαντίμ Μπρέντνι, βουλευτή της τοπικής κυβέρνησης στο Ουλάν Ουντέ, την πρωτεύουσα της Μπουργιατίας, δημοκρατίας που υπάγεται στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η Ραΐσα Μπρέντνι εσόδευσε 1,924 δισεκατομμύριο ρούβλια (32,5 εκατ. δολάρια) το 2016, ενώ ο σύζυγός της κέρδισε 903,8 εκατομμύρια ρούβλια (15,2 εκατ. δολάρια).

ολγα

Στην τρίτη θέση είναι η σύζυγος του Αλεξάντρ Μπόγκομαζ, κυβερνήτη της περιοχής Μπριάνσκ. Η 'Ολγα Μπόγκομαζ κέρδισε 864 εκατομμύρια ρούβλια, (14,6 εκατ. δολάρια), έσοδα 240 φορές περισσότερα από τον σύζυγό της που έλαβε 3,6 εκατομμύρια ρούβλια (60.870 δολάρια).

Τέταρτη στη λίστα είναι η σύζυγος του γενικού διευθυντή της κρατικής εταιρίας "Rostech" Σεργκέι Τσενέζοφ. Η Εκατερίνα Ιγκνάτοβα κέρδισε 848,5 εκατομμύρια ρούβλια (14,3 εκατ. δολάρια), ενώ ο σύζυγός της 212 εκατ. ρούβλια (3,5 εκατ. δολάρια).

ελενα

Ωστόσο, η πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας παραμένει η 'Ελενα Μπατούρινα, με περιουσία 1,06 δισεκ. δολαρίων. Η σύζυγος του επί μακρόν δημάρχου της Μόσχας Γιούρι Λουσκόφ πούλησε σχεδόν όλη την περιουσία της στην οποία περιλαμβανόταν η κατασκευαστική εταιρία Inteko και μια τσιμεντοβιομηχανία το 2011. Η ρωσική κυβέρνηση προχώρησε στην κατάσχεση γης της οποίας η Μπατούρινα ήταν ιδιοκτήτρια σε ακριβή περιοχή της Μόσχας.

Αυτή κατέθεσε αγωγή στη Ρωσία ζητώντας αποζημίωση 1 δισεκ. δολαρίων αλλά δεν κέρδισε τίποτε. Τώρα ζει στο Λονδίνο και επενδύει κυρίως σε ακίνητα σε άλλα σημεία της Ευρώπης και στις ΗΠΑ. 'Εχει ξενοδοχεία στο Δουβλίνο, στην Αυστρία, στην Τσεχία και στη Ρωσία. Αγόρασε δύο εμπορικές εγκαταστάσεις στο Μπρούκλιν, κοντά στο Barclays Center το 2015. Επενδύει επίσης σε προγράμματα ηλιακής ενέργειας στη νότια Ευρώπη.

Αυτές είναι οι πλουσιότερες σύζυγοι ρώσων αξιωματούχων (pics)