ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Οι θεωρίες και τα σενάρια για τον τραγικό θάνατό της

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Οι θεωρίες και τα σενάρια για τον τραγικό θάνατό της

Είκοσι χρόνια μετά τον αδόκητο θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, οι θεωρίες για το πώς έφυγε από τη ζωή εξακολουθούν να ανακυκλώνονται, παρά το γεγονός ότι τα επίσημα πορίσματα έχουν καταλήξει ότι έφταιγε ο οδηγός της, που είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ πάνω από το όριο.

Η πριγκίπισσα και πρώην σύζυγος του Καρόλου της Αγγλίας σκοτώθηκε σε τροχαίο που έγινε στις 31 Αυγούστου του 1997 στο Παρίσι, στο τούνελ Pont de L’Alma.

Ο θάνατός προκάλεσε παγκόσμιο σοκ και οι θεωρίες για τα αίτια της τραγωδίας κυριολεκτικά «έδωσαν και πήραν».

Ακόμα και σήμερα κυκλοφορούν πολλά σενάρια για το ποιος μπορεί να ήθελε την πριγκίπισσα Νταϊάνα νεκρή.

diana mesa

Μερικά από αυτά είναι:

1)Η σχέση της Νταιάνα με τον Ντόντι Αλ Φαγεν ήταν «καταδίκη» για το ζευγάρι

Μια από τις πλέον διαδεδομένες θεωρίες είναι ότι η σχέση της με τον Αιγυπτιακής καταγωγής επιχειρηματία Ντόντι Αλ Φαγέντ κόστισε τη ζωή και τους δύο.

Μετά το θάνατο του γιου του, ο πατέρας του Ντόντι έκανε ιδιωτική έρευνα για το δυστύχημα, πεπεισμένος ότι η βασιλική οικογένεια δεν θα ήθελε έναν Αιγύπτιο μουσουλμάνο για πατριό των παιδιών του Καρόλου,

Λέγεται ότι ο Ντόντι είχε παραγγείλει δαχτυλίδι γάμων για τη Νταιάνα από το διάσημο κοσμηματοπωλείο Repossi.

diana mesa2

2) Η Νταϊάνα ήταν έγκυος

Μια από τις θεωρίες που έκαναν το γύρο του κόσμου μετά το θάνατό της, ήταν ότι ήταν έγκυος από τον Ντόντι Αλ Φαγέντ. Το σενάριο ενισχύθηκε από το γεγονός ότι η Νταιάνα ταριχεύθηκε αμέσως μετά το θανατό της, κάτι που καθιστά αδύνατη τη διαπίστωση της εγκυμοσύνης.

Ωστόσο, στις αναλύσεις αίματος που έγιναν στα ευρήματα του αυτοκινήτου, δεν ανιχνεύθηκε η ορμόνη της κύησης.

dian22

3)Ο οδηγός Χένρι Πωλ εκτελούσε διατεταγμένη εντολή

Ο οδηγός που βρισκόταν στο τιμόνι του μοιραίου αυτοκινήτου ήταν υπέυθυνος ασφαλείας στο ξενοδοχείο Ριτζ, ιδιοκτησίας της οικογένειας Αλ Φαγεντ.

Σύμφωνα με τη θεωρία, ο Henri Paul είχε πληρωθεί από τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI6 για να δολοφονήσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον Ντόντι Αλ Φαγέντ.

Αυτό που επέτεινε τη συνωμοσιολογία ήταν ότι βρέθηκαν στον τραπεζικό του λογαριασμό μεγάλα ποσά, τα οποία δεν δικαιολογούνταν από το μισθό του.

family

4)Το λευκό Φίατ Ούνο

Ένα ακόμη σενάριο είναι η ύπαρξη μέσα στο τούνελ ενός λευκού φορτηγού

Υπάρχουν δε ενδείξεις ότι τα δύο οχήματα «είχαν επαφή».

Οι θεωρίες συνωμοσίας συνδέουν το Fiat με το Γάλλο παπαράτσι James Andanson, υποστηρίζοντας ότι ήταν επίσης πληροφοριοδότης της MI6.

Σχετικές ειδήσεις