ΚΟΣΜΟΣ

Σειρήνες πολέμου - Τραμπ σε Κιμ Γιονγκ Ουν: Τα λόγια τελείωσαν!

Σειρήνες πολέμου - Τραμπ σε Κιμ Γιονγκ Ουν: Τα λόγια τελείωσαν!

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές -«Όχι» Τραμπ στον διάλογο με την Β. Κορέα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε σήμερα τη διεξαγωγή διπλωματικών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα τονίζοντας ότι «το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση», αντιδρώντας στο ότι η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, κίνηση που η διεθνής κοινότητα καταδίκασε έντονα.

«Οι ΗΠΑ μίλαγαν στη Βόρεια Κορέα, και την πλήρωναν επειδή εκβίαζε, επί 25 χρόνια. Το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση!», έγραψε ο Τραμπ σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Μπορεί λοιπόν, ο Αμερικανός πρόεδρος, να είχε δηλώσει στις 23 Αυγούστου: «σέβομαι το γεγονός οτι έχει αρχίσει να μας σέβεται», αναφερόμενος στον Κιμ Γιονγκ ουν, όμως σήμερα στην ανάρτησή του στο Twitter, σε πιο απειλητικό τόνο, είπε πως ο καιρός της κουβέντας έχει τελειώσει. Μάλιστα χθες, ο Τραμπ διαμήνυε πως παραμένουν «ανοικτές» όλες οι δυνατές επιλογές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Πιονγιανγκ.

Να σημειωθεί ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο, που πέρασε πάνω από ιαπωνικό έδαφος και προσγειώθηκε στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού, κοντά στη νήσο Χοκάιντο. Ο πύραυλος κατέπεσε στη θάλασσα, με τις αρμόδιες Αρχές να προτρέπουν τους κατοίκους της περιοχής να βρουν καταφύγιο, την ώρα που ξύπνησαν από τις σειρήνες πολέμου που έσπευσαν να τους προειδοποιήσουν.

Η εκτόξευση πυραύλου το πρώτο βήμα για το Γκουάμ

«Η νέα δοκιμή εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων... είναι το πρώτο βήμα στις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις στον Ειρηνικό Ωκεανό που θα διεξαχθούν από τα στρατεύματά μας και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό προοίμιο για την επικράτηση μας στη νήσο Γκουάμ» (τη μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ στον Ειρηνικό), σύμφωνα με δηλώσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν όπως μετέδωσε ο επίσημος ειδησεογραφικός φορέας KCNA της Βόρειας Κορέας.

kim

Η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίστηκε ότι ο πύραυλος μέσης κλίμακας προσγειώθηκε σε καθορισμένη περιοχή και δεν αποτέλεσε ποτέ απειλή για τις γειτονικές χώρες. Χαρακτήρισε επίσης τη δοκιμή ως απόδειξη της πλήρους «στρατηγικής της ικανότητας και των πολεμικών της επιδόσεων».

Μάλιστα, η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε χθες (29/8) τις ΗΠΑ ότι οδηγούν την κορεατική χερσόνησο «σε ένα ακραίο επίπεδο έκρηξης» και τόνισε ότι η απάντησή της με «σκληρότερα αντίμετρα» είναι δικαιολογημένη.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της εκτόξευσης!

Σχετικές ειδήσεις