Ισπανία: Επικός ντοματοπόλεμος παρά την τρομοκρατική απειλή! (pics)

Ισπανία: Επικός ντοματοπόλεμος παρά την τρομοκρατική απειλή! (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Περιπολικά είχαν αποκλείσει τις εισόδους των στενών δρόμων, εμποδίζοντας κάθε αυτοκίνητο να περάσει και να φτάσει στο πλήθος

Με ώριμες ντομάτες ανά χείρας, 20.000 Ισπανοί και επισκέπτες επιδόθηκαν σήμερα στον παραδοσιακό ντοματοπόλεμο, στο Μπουνιόλ της ανατολικής Ισπανίας, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, δύο εβδομάδες μετά τις επιθέσεις στην Καταλονία.

Συνολικά 740 αστυνομικοί, πυροσβέστες και διασώστες (δύναμη αυξημένη κατά 5% σε σχέση με πέρσι) φρόντισαν για την ασφάλεια των «εμπολέμων» στη φετινή «Τοματίνα», όπως ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τη Βαλένθια.

Περιπολικά είχαν αποκλείσει τις εισόδους των στενών δρόμων, εμποδίζοντας κάθε αυτοκίνητο να περάσει και να φτάσει στο πλήθος που επί μία ώρα σφυροκοπούσε τους «αντιπάλους» με ντομάτες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η «Τοματίνα», που διεκδικεί τον τίτλο της «μεγαλύτερης μάχης με τρόφιμα στον κόσμο» έκλεισε φέτος τα 72 της χρόνια. Οι «μαχητές», ντυμένοι στη μεγάλη πλειονότητά τους με ένα απλό μαγιό και με γυαλιά κολύμβησης, γλέντησαν μέχρι που καλύφθηκαν στο τέλος από ένα παχύ στρώμα κόκκινου πολτού. Φορτηγά παρέδωσαν περίπου 160 τόνους «πυρομαχικών» στην πόλη.

Η γιορτή προσελκύει στην κοινότητα των 10.000 κατοίκων χιλιάδες τουρίστες απ' όλον τον κόσμο, κυρίως Βρετανούς, Ιάπωνες και Αμερικανούς. Η συμμετοχή στον πόλεμο ωστόσο δεν είναι δωρεάν: οι τουρίστες πληρώνουν τουλάχιστον 10 ευρώ.

Η πρώτη «Τοματίνα» έγινε το 1945 κατά λάθος: ένας καβγάς μεταξύ των κατοίκων κατά τη διάρκεια της γιορτής του χωριού εξελίχθηκε σε ντοματοπόλεμο στον πάγκο ενός μανάβη. Η επιτυχία της γιορτής έχει εμπνεύσει παρόμοιες εκδηλώσεις στην Κολομβία, την Κόστα Ρίκα, τη Χιλή και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

PHOTO GALLERY