ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτηρίου (pics+vid)

Ινδία: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτηρίου (pics+vid)

Δώδεκα άνθρωποι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση ενός κτηρίου στη Μουμπάι της Ινδίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της ινδικής μεγαλούπολης.

Το τετραώροφο κτήριο, που βρισκόταν σε μια πυκνοκατοικημένη ζώνη, στο Μπεντί Μπαζάαρ, κατέρρευσε γύρω στις 8.40 το πρωί, τοπική ώρα.

Αργά το απόγευμα, οι διασώστες έσκαβαν ακόμη στα συντρίμμια για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες. Οι Αρχές εκτιμούν ότι περίπου 40 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτήριο τη στιγμή του δυστυχήματος.

Κάτοικοι της συνοικίας, μιας από τις παλαιότερες της πόλης, προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους διασώστες. «Ακούστηκε ένας τεράστιος θόρυβος και όλοι μας τρέξαμε», είπε ο Νασίμ Μογκράντια, το σπίτι του οποίου βρίσκεται δυο δρόμους πιο πέρα.

Όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους, το κτήριο που κατέρρευσε ήταν ηλικίας σχεδόν 120 ετών και επρόκειτο να κατεδαφιστεί στο πλαίσιο ενός μεγάλου σχεδίου αστικής ανάπλασης της συνοικίας Μπεντί Μπαζάαρ. «Τα περισσότερα κτήρια του Μπεντί Μπαζάαρ είναι παλιά και σε κακή κατάσταση. Ζούμε μέσα στον φόβο ότι θα καταρρεύσουν όταν έρθει ο μουσώνας» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 63χρονος Μοχάμεντ Σαΐχ, ένας άλλος κάτοικος της περιοχής. όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε το βίντεο!

Πηγή φωτογραφιών: Sun

Σχετικές ειδήσεις