ΚΟΣΜΟΣ

Η «τρομοφοβία» κυριεύει την Ευρώπη: Ζαρντινιέρες – γίγαντες ενάντια στα φορτηγά των τζιχαντιστών

Η «τρομοφοβία» κυριεύει την Ευρώπη: Ζαρντινιέρες – γίγαντες ενάντια στα φορτηγά των τζιχαντιστών

Τρομοκρατία | Ολλανδία: Δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ, ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας μετά τις φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών στην Καταλονία, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας.

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΗΡΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ISIS ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Αρχές θα επιδιώξουν να περιορίσουν τις ουρές που σχηματίζονται έξω από τουριστικά αξιοθέατα, ενώ ήδη στο Ρότερνταμ αποφασίστηκε η άμεση τοποθέτηση γιγάντιων ζαρντινιέρων, για να αποτρέπεται η πρόσβαση στο κέντρο της πόλης σε αυτοκίνητα και φορτηγά, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι τρομοκράτες για να σπείρουν το θάνατο.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος του Άμστερνταμ, Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν, σε κοινή συνάντηση που είχε με τον εισαγγελέα και εκπροσώπους της ολλανδικής αστυνομίας δήλωσε πως «μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε συγκεκριμένα σημεία» και να προστατευθούν οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης.

«Συμφωνήσαμε επίσης ότι οι εκπρόσωποι των τουριστικών αξιοθέατων θα εκπαιδευτούν με την αστυνομία και τις υπηρεσίες διάσωσης για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση απειλής για τρομοκρατική επίθεση», πρόσθεσε.

Αρκετές τοποθεσίες του Άμστερνταμ περιελήφθησαν στις συζητήσεις, όπως το δημοφιλές κέντρο Heineken Experience της ιστορικής ζυθοποιίας και η Πλατεία των Μουσείων, όπου βρίσκονται το Μουσείο Βαν Γκογκ, το Rijksmuseum (Εθνικό Μουσείο της Ολλανδίας) και το Μουσείο Stedelijk (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και Ντιζάιν).
Ωστόσο, ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι «δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα μιας επίθεσης».

«Επιπλέον, δεν είναι ευκταίο να ληφθούν μέτρα σε κάθε χώρο όπου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί επίθεση. Η επίπτωση στην καθημερινή ζωή θα επηρέαζε σε βαθμό απαράδεκτο», τόνισε.

Η Ολλανδία ζει με το φόβο των τρομοκρατικών επιθέσεων, καθώς θεωρείται μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ένας 22χρονος Ολλανδός συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ως ύποπτος για εμπλοκή σε επίθεση σε συναυλία στο Ρότερνταμ.

Σχετικές ειδήσεις