Συνεργασία Ρωσίας-Κίνας για την κατασκευή 200 ελικοπτέρων βαρέος τύπου

Συνεργασία Ρωσίας-Κίνας για την κατασκευή 200 ελικοπτέρων βαρέος τύπου

Οι διαπραγματεύσεις για την σύναψη του σχετικού συμβολαίου βρίσκονται στο τελικό στάδιο και είναι πολύ πιθανό να υπογραφεί έως το τέλος του χρόνου, ή το αργότερο εντός του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους.

Η Ρωσία και η Κίνα, βρίσκονται πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για την από κοινού παραγωγή ελικοπτέρων βαρέος τύπου AHL (Advanced Heavy Lifter), ανακοίνωσε από την Σαγκάη ο επικεφαλής της διεύθυνσης της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec για την διεθνή και περιφερειακή συνεργασία Βίκτορ Κλάντοφ. Προγραμματίζεται, όπως είπε η κατασκευή τουλάχιστον 200 ελικοπτέρων, τα οποία θα κατασκευάζονται στην Κίνα, ενώ ένα μέρος τους θα εξάγονται σε άλλες χώρες. 

ελικοπτερο 

Ο Κλάντοφ είπε ότι η συνεργασία με την κινεζική πλευρά για την παραγωγή του ελικοπτέρου δεν προϋποθέτει την δημιουργία μικτής επιχείρησης, όπως έγινε στην περίπτωση της συνεργασίας με την Ινδία για την μονάδα παραγωγής ελικοπτέρων τύπου Ка-226Т, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «τεχνολογική συνεργασία» κατά την οποία η κινεζική πλευρά αναλαμβάνει την κατασκευή και την παραγωγή του ελικοπτέρου και η ρωσική παρέχει την «τεχνογνωσία».