Νιγηρία: Τουλάχιστον 18 νεκροί σε επίθεση

Νιγηρία: Τουλάχιστον 18 νεκροί σε επίθεση

Οι δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρια σε κατοίκους χωριού

Άγνωστοι, που πιστεύεται ότι ανήκουν στην Μπόκο Χαράμ, σκότωσαν 18 ανθρώπους στη βορειοανατολική Νιγηρία χθες Παρασκευή, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές, καθώς ο αριθμός των πολύνεκρων ενεργειών που αποδίδονται στην τζιχαντιστική οργάνωση στην περιοχή αυτή αυξάνεται.

Οι δράστες, που χρησιμοποίησαν μαχαίρια, επιτέθηκαν τη νύχτα εναντίον κατοίκων της κοινότητας Μπάνκι, που απέχει 130 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πόλη Μαϊντουγκούρι, στην πολιτεία Μπόρνο, επίκεντρο του οκταετούς πολέμου ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και την Μπόκο Χαράμ.

Η επίθεση στην κοινότητα, στα σύνορα με το Καμερούν, προστίθεται σε μια σειρά πολύνεκρων επιδρομών και βομβιστικών επιθέσεων που θέτουν υπό αμφισβήτηση τις διαβεβαιώσεις των νιγηριανών ένοπλων δυνάμεων ότι η Μπόκο Χαράμ ουσιαστικά έχει ηττηθεί, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι επιθέσεις στη βορειοανατολική Νιγηρία κλιμακώθηκαν τους τελευταίους μήνες και είχαν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 172 ανθρώπους από την 1η Ιουνίου ήδη πριν από τη χθεσινή επιδρομή, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Η επίθεση στη Μπάνκι στοίχισε τη ζωή σε 18 ανθρώπους, σύμφωνα με ένα μέλος μιας τοπικής παραστρατιωτικής οργάνωσης. Ένας αξιωματούχος της αυτοδιοίκησης επιβεβαίωσε τον απολογισμό.