ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Θερμή υποδοχή Τραμπ από πλημμυροπαθείς στο Χιούστον

ΗΠΑ: Θερμή υποδοχή Τραμπ από πλημμυροπαθείς στο Χιούστον

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε σήμερα στο Χιούστον ένα καταφύγιο για να συναντηθεί με θύματα του Χάρβεϊ, της καταστροφικής καταιγίδας που προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες στο Τέξας.

Ο Τραμπ είχε προσγειωθεί νωρίτερα στη στρατιωτική βάση Έλινγκτον Φιλντ έπειτα από μια πτήση από την Ουάσινγκτον. Ήταν ντυμένος με μαύρο αδιάβροχο μπουφάν και δεν φορούσε γραβάτα.

Σ' αυτή τη δεύτερη επίσκεψη που πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα στο Τέξας, ο πρόεδρος συνοδεύεται από τη σύζυγό του, την Μελάνια, η οποία φορούσε ένα κασκέτο του μπέιζμπολ με τη λέξη «Texas», χακί παντελόνι και ίσια παπούτσια.

Η επίσκεψη έδωσε στον πρόεδρο την ευκαιρία να δείξει στα θύματα μια συμπαθητική πλευρά του. Μερικοί τον είχαν επικρίνει επειδή είχε παραμείνει μακριά από την ζώνη της καταστροφής στη διάρκεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει την Τρίτη, λέγοντας πως δεν θέλει να παρεμποδίσει τις προσπάθειες των διασωστών.

Στο NRG Stadium, ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία αγκάλιασαν και έσφιξαν τα χέρια ανθρώπων οι οποίοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των εκτεταμένων πλημμυρών. Σε κάποιο σημείο, ο Τραμπ φίλησε ένα κοριτσάκι στο μάγουλο και αγότερα κάθισε μαζί με ένα αγόρι και έπαιξαν με παιγνίδια. Μερικοί από τους πλημμυροπαθείς έβγαλαν σέλφι με το πρώτο ζεύγος.

Μετά τη συνάντησή του με επιζήσαντες των πλημμυρών και εθελοντές οι οποίοι συμμετείχαν στις προσπάθειες για την ανακούφιση των πληγέντων στο Χιούστον, ο Τραμπ θα μεταβεί στο Λέικ Τσαρλς της Λουιζιάνα, μια περιοχή που επλήγη από την καταιγίδα αργότερα αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις