ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανικές εκλογές: Νίκη για τη Μέρκελ στην τηλεμαχία σύμφωνα με δημοσκόπηση

Γερμανικές εκλογές: Νίκη για τη Μέρκελ στην τηλεμαχία σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ικανότερη, συμπαθέστερη και πιο πειστική βρήκαν την καγκελάριο Μέρκελ στην αποψινή προεκλογική τηλεμαχία οι Γερμανοί, ενώ ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς κρίθηκε πιο επιθετικός και πιο κοντά στον πολίτη.

Σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα που διενήργησε το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD κατά την διάρκεια και μετά το τέλος της τηλεμαχίας, το 55% θεώρησε συνολικά πειστικότερη την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ υπέρ του Μάρτιν Σουλτς τοποθετήθηκε το 35%. Μεταξύ εκείνων που δηλώνουν αναποφάσιστοι για τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, το 48% βρήκε πειστικότερη την Καγκελάριο, ενώ το 36% τον ηγέτη του SPD.

Στα επιμέρους χαρακτηριστικά, η Μέρκελ κρίθηκε πιο αξιόπιστη με 49% έναντι 29% Σουλτς, πιο ικανή με 64% έναντι 20%, πιο συμπαθής με 49% έναντι 31%, με πιο καλά επιχειρήματα με 44% έναντι 38%, πιο ικανή στο θέμα της προσφυγικής κρίσης με 44% έναντι 39%, στη διεθνή πολιτική με 61% έναντι 30% και στην πολιτική της αγοράς εργασίας με 45% έναντι 40%.

Από την άλλη πλευρά, ο Σουλτς θεωρήθηκε πιο κοντά στον πολίτη από το 55% έναντι 24% που απάντησε υπέρ της Μέρκελ, αλλά και πιο επιθετικός από το 87% των τηλεθεατών, έναντι 5%.

ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις