ΚΟΣΜΟΣ

Τύμπανα πολέμου στην κορεατική χερσόνησο: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Τύμπανα πολέμου στην κορεατική χερσόνησο: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Η Νότια Κορέα εντόπισε ενδείξεις για την προετοιμασία νέας εκτόξευσης από την Πιονγκγιάνγκ βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), ανακοίνωσε σήμερα 4 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ, χωρίς να διευκρινίσει τον πιθανό χρόνο και το τόπο πραγματοποίησής της.

Η έκτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας ήταν ίσχύος 50 κιλοτόννων, δήλωσε από την πλευρά του ανώτατος αξιωματούχος του νοτιοκρεατικού υπουργείου Άμυνας κατά τη διάρκεια επείγουσας συνεδρίασης του Κοινοβουλίου.

Η Πιονγκγιάνγκ προκάλεσε την οργή της διεθνούς κοινότητας πραγματοποιώντας την Κυριακή την ισχυρότερη μέχρι σήμερα πυρηνική δοκιμή. Η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι η δοκιμή αφορούσε θερμοπυρηνική βόμβα που έχει τη δυνατότητα να οπλίσει διηπειρωτικό πύραυλο.

«Η ισχύς της έκρηξης της βορειοκορεατικής πυρηνικής δοκιμής εκτιμάται στους 50 κιλοτόνους», δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.
Η ποσότητα αυτή ενέργειας σημαίνει ότι η δοκιμή ήταν πέντε φορές ισχυρότερη από την πέμπτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα τον Σεπτέμβριο 2016, και περισσότερο από τρεις φορές ισχυρότερη από την αμερικανική βόμβα που κατέστρεψε τη Χιροσίμα το 1945.

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε εάν επρόκειτο πραγματικά για βόμβα υδρογόνου και δήλωσε ότι φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε «ποικιλία πυρηνικών υλικών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις