ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέση του συριακού στρατού στη Χάμα

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέση του συριακού στρατού στη Χάμα

Δύο νεκροί και υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός του βομβαρδισμού μίας θέσης του συριακού στρατού στην επαρχία Χάμα, από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη τα ξημερώματα της Πέμπτης (7/9).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού στρατού, «πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ έριξαν στις 02:42 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) πυραύλους από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου με στόχο μία από τις στρατιωτικές μας θέσεις κοντά στη Μασίαφ, προκαλώντας υλικές ζημιές και τον θάνατο δύο ανθρώπων».

Έκανε λόγο, μάλιστα για «επικίνδυνες επιπτώσεις αυτής της επιθετικής ενέργειας στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την αεροπορική επιδρομή επλήγη μια εγκατάσταση του Κέντρου Επιστημονικών Σπουδών και Ερευνών, καθώς και μια γειτονική στρατιωτική βάση του στρατού της Συρίας όπου είναι αποθηκευμένοι πύραυλοι εδάφους- εδάφους.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις στους εργαζόμενους του Κέντρου αυτού, το οποίο χαρακτηρίζουν ως τη συριακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και παραγωγή μη συμβατικών όπλων, μεταξύ αυτών και χημικών, κάτι που η Δαμασκός αρνείται.

Πάντως, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με την επιδρομή στη Συρία.

Σχετικές ειδήσεις