ΚΟΣΜΟΣ

«Καρφώνει» τον Καβαλιέρε σε πέντε σημεία

«Καρφώνει» τον Καβαλιέρε σε πέντε σημεία
Δεν έχουν τέλος τα δικαστικά «βάσανα» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς στις τέσσερις εκκρεμούσες δίκες έρχονται να προστεθούν νέες κατηγορίες...

Δεν έχουν τέλος τα δικαστικά «βάσανα» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς στις τέσσερις εκκρεμούσες δίκες έρχονται να προστεθούν νέες κατηγορίες για υποκίνηση σε ψευδή κατάθεση.

Το πέμπτο «καρφί» αποτελεί μέρος των ροζ σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται ο Ιταλός πρωθυπουργός. Και αν μέχρι στιγμής ο «Καβαλιέρε» καλούνταν να παρουσιαστεί στο δικαστήριο μόνο ως μάρτυρας αφού η προσφυγή σε εκδιδόμενες γυναίκες δεν αποτελεί έγκλημα, αυτή τη φορά οι πιέσεις εντείνονται ακόμα περισσότερο και από την υπόθεση της ανήλικης Μαροκινής Ρούμπι Καρίμα, γνωστή και ως «Ρούμπι Γκέιτ».

Το δικαστήριο της Νάπολης υποστήριξε χθες ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προέτρεψε τον μεγαλοεπιχειρηματία Τζαμπάολο Ταραντίνι να δώσει ψευδή κατάθεση για το πώς προμήθευε με νεαρές γυναίκες τα πάρτι στις βίλες του Ιταλού πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Ταραντίνι πλήρωσε τουλάχιστον 30 αιθέριες υπάρξεις, από τις 10 Ιουλίου του 2008 έως τις 29 Απριλίου του 2009, για να έχουν αποκλειστικά τετ α τετ με τον Μπερλουσκόνι, στο πλαίσιο των «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι.

Εάν οι νεαρές ιερόδουλες περνούσαν τη νύχτα στο πρωθυπουργικό κρεβάτι, τότε ο Ταραντίνι τις αποζημίωνε με χίλια ευρώ. Όμως, όπως προκύπτει από τηλεφωνικές συνομιλίες των δύο ανδρών, ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι έδινε ένα φάκελο με 100 ευρώ σε κάθε γυναίκα, πριν φύγει από την έπαυλή του.

Τα κορίτσια που επισκέπτονταν τα ιδιαίτερα δωμάτια του «Καβαλιέρε» ήταν τουλάχιστον τέσσερα με πέντε τη φορά, ενώ για κάθε νέο «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι, ο Ταραντίνι έπρεπε να βρίσκει άλλες κοπέλες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, όμως, αναμένεται να «στριμωχτεί» και στο κοινοβούλιο, καθώς το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνησή του για τη νομική υπόσταση των ιστολογίων, «σκοντάφτει» στις αντιδράσεις γερουσιαστών και βουλευτών στο εσωτερικό της ιταλική Κεντροδεξιάς.