ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Πιστόριους ήξερε τι έκανε» αποκαλύπτει ειδικός που εξέτασε τις σφαίρες της δολοφονίας (pics+vid)

«Ο Πιστόριους ήξερε τι έκανε» αποκαλύπτει ειδικός που εξέτασε τις σφαίρες της δολοφονίας (pics+vid)

Ο Πιστόριους ισχυρίστηκε ότι πέρασε την Ρίβα για διαρρήκτη, όταν πυροβόλησε τέσσερις φορές την πόρτα της τουαλέτας του υπνοδωματίου του - Στη δίκη του αρνήθηκε ότι τη σκότωσε μετά από καβγά, τονίζοντας ότι προσπαθούσε να την προστατεύσει -Ο παραολυμπιονίκης καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών για τον φόνο του 29χρονου μοντέλου

Τέσσερα χρόνια μετά το φόνο της Ρίβα Στίνκαμπ, ο εμπειρογνώμονας Κρις Μανγκένα, ισχυρίζεται ότι ο Πιστόριους «ήξερε τι έκανε» όταν άνοιξε πυρ κατά του 29χρονου μοντέλου, που είχε πάει στο σπίτι του για να του κάνει έκπληξη του Αγίου Βαλεντίνου.

Μιλώντας για την υπόθεση στο νέο ντοκιμαντέρ: «Τα δάκρυα ενός εγκλήματος» ο εμπειρογνώμονας μίλησε για το πώς οι σφαίρες ήταν ένα βασικό στοιχείο της ενοχής του Πιστόριους.

«Ήξερε τι έκανε. Η Ρίβα στεκόταν πίσω από την πόρτα, δεν ήταν σε καθιστή θέση. Αυτό σημαίνει ότι έτρεξε στην τουαλέτα και κλείδωσε, περίμενε, πίσω από την πόρτα, μέσα στην τουαλέτα. Ο πρώτος πυροβολισμός τη βρήκε στον μηρό και μετά από αυτόν τον πυροβολισμό έπεσε στο έδαφος. Πιθανώς ούρλιαξε και έπεσε».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Μανγκένα χρησιμοποίησε ειδικά γραφικά για να δείξει την τροχιά που διέγραψαν οι σφαίρες, δείχνοντας την όρθια στάση της 29χρονης, όταν η πρώτη σφαίρα προσγειώθηκε στον μηρό της.

Έπειτα, περιέγραψε τον τρόπο που έπεσε σε καθιστή θέση, πάνω σε ένα έπιπλο με περιοδικά -τοποθεσία που γνώριζε ο Πιστόριους- κάτι που τον έκανε να αλλάξει κατεύθυνση πυροβολώντας άλλες τρεις φορές, συμπεριλαμβανομένου και του μοιραίου τραύματος στο κεφάλι.

«Πυροβόλησε κατευθείαν προς το έπιπλο. Αυτό μου δείχνει ότι γνώριζε τι έκανε», πρόσθεσε.

Στη δίκη του ο Όσκαρ Πιστόριους αρνήθηκε ότι ήξερε πως η Ρίβα βρισκόταν πίσω από την πόρτα, συχνά ξεσπώντας σε κλάματα, όταν ακούγονταν λεπτομέρειες των τραυμάτων της.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε το βίντεο!

Σχετικές ειδήσεις