ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές από τη Βόρεια Κορέα: Θα προκαλέσουμε στις ΗΠΑ τον μεγαλύτερο πόνο

Νέες απειλές από τη Βόρεια Κορέα: Θα προκαλέσουμε στις ΗΠΑ τον μεγαλύτερο πόνο

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε την Κυριακή (10/8) την Ουάσιγκτον ότι θα της προκαλέσει «τη μεγαλύτερη από τις οδύνες και τους πόνους» που έχει ποτέ βιώσει, εάν επιμείνει να αξιώνει ο ΟΗΕ να σκληρύνει τη στάση του επιβάλλοντας αυστηρότερες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγιάνγκ, μετά την έκτη κατά σειρά πυρηνική δοκιμή της.

Σε ένα δελτίο τύπου που αναπαρήγαγε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA, το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί ότι εάν η Ουάσιγκτον «καταθέσει αυτό το παράνομο "ψήφισμα" που θα προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις, η Βόρεια Κορέα θα πράξει τα δέοντα προκειμένου να καταστεί απόλυτα βέβαιο ότι οι ΗΠΑ θα πληρώσουν το τίμημα».

«Τα μέτρα που θα ληφθούν θα προκαλέσουν στις ΗΠΑ τη μεγαλύτερη από τις οδύνες και τους πόνους (που έχουν βιώσει) σε ολόκληρη την ιστορία τους» τονίζει το ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας.

«Η υφήλιος θα γίνει μάρτυρας του τρόπου με τον οποίο η Βόρεια Κορέα υποτάσσει τους Αμερικανούς γκάνγκστερ μέσω μιας σειράς ενεργειών που θα είναι οι σκληρότερες που έχουν ποτέ φανταστεί» σημειώνεται.

Η Ουάσιγκτον σημειώνεται πως έχει ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αποφανθεί σήμερα Δευτέρα (11/9) σχετικά με την επιβολή νέων αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, που κατηγορείται ότι απειλεί την ειρήνη με τις πυρηνικές δοκιμές της.

Σχετικές ειδήσεις