ΚΟΣΜΟΣ

Η Β. Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ: Θα αισθανθείτε σύντομα τη μεγαλύτερη οδύνη

Η Β. Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ: Θα αισθανθείτε σύντομα τη μεγαλύτερη οδύνη

Η Πιονγκγιάνγκ απορρίπτει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Η Βόρεια Κορέα απέρριψε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία της επιβάλλονται σκληρότερες κυρώσεις και δήλωσε πως οι ΗΠΑ σύντομα θα αντιμετωπίσουν τη «μεγαλύτερη οδύνη» που έχουν αισθανθεί ποτέ.

Ο πρεσβευτής της Πιονγκγιάνγκ Χαν Τάε Σονγκ, μιλώντας στη Διάσκεψη της Γενεύης για τον Αφοπλισμό που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, δήλωσε: «Το καθεστώς της Ουάσινγκτον πυροδότησε πολιτική, οικονομική και στρατιωτική σύγκρουση, έχει εμμονή να ανατρέψει την ανάπτυξη πυρηνικής δύναμης από την DPRK (Βόρεια Κορέα), η οποία έχει ήδη φθάσει στη φάση της ολοκλήρωσης».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενίσχυσε χθες Δευτέρα ομόφωνα τις κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας για την έκτη και ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η χώρα στις 3 Σεπτεμβρίου, επιβάλλοντας απαγόρευση στις εξαγωγές προϊόντων υφαντουργίας και βάζοντας όριο στις εισαγωγές αργού πετρελαίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ελπίζω ότι το καθεστώς θα ακούσει καθαρά το μήνυμα και θα επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο», δήλωσε σήμερα στο φόρουμ της Γενεύης ο αμερικανός διαπραγματευτής για τον αφοπλισμό Ρόμπερτ Γουντς.

Σχετικές ειδήσεις