ΚΟΣΜΟΣ

Κυκλώνας Ίρμα: Ο Μακρόν και ο βασιλιάς της Ολλανδίας επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές

Κυκλώνας Ίρμα: Ο Μακρόν και ο βασιλιάς της Ολλανδίας επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο βασιλιάς της Ολλανδίας μετέβησαν την Τρίτη (12/9) στις Αντίλλες που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τον κυκλώνα Ίρμα, για να διαπιστώσουν το «πρωτοφανές» εύρος των ζημιών και να προσπαθήσουν να κατευνάσουν την οργή των κατοίκων για την οργάνωση των υπηρεσιών διάσωσης.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον αναμένεται από την πλευρά του στις βρετανικές Παρθένες Νήσους και στην Ανγκουίλα, ενώ το Λονδίνο επικρίνεται επίσης για τον τρόπο διαχείρισης της καταστροφής που προκάλεσε τουλάχιστον 40 νεκρούς στην Καραϊβική και στη Φλόριντα.

Η γαλλική, η ολλανδική και η βρετανική κυβέρνηση κατηγορούνται ότι καθυστέρησαν να στείλουν ενισχύσεις στα συνεργεία διάσωσης και την αστυνομία στα νησιά που βυθίστηκαν στο χάος και σε μερικές περιπτώσεις παραδόθηκαν σε λεηλασίες μετά το πέρασμα του ισχυρού κυκλώνα.

Κατά την άφιξή του στο Πουάντ-α-Πιτρ, στη Γουαδελούπη, ο Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε πως «η πρόβλεψη υπήρξε πλήρης».

Η κυβέρνηση «αποκρίθηκε αμέσως μόλις δόθηκε η πληροφορία, άρα πολλές ημέρες πριν, και συνεχώς καθ΄όλη τη διάρκεια της κρίσης αυτής», δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους στους δημοσιογράφους, στην πίστα του αεροδρομίου.

Σχετικές ειδήσεις