ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμη να συνεργαστεί για την υπόθεση Λόκερμπι η Λιβύη

Έτοιμη να συνεργαστεί για την υπόθεση Λόκερμπι η Λιβύη
Έτοιμος να συνεργαστεί με τις σκοτσέζικες αρχές προκειμένου να ερευνηθεί η πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων στη βομβιστική επίθεση του Λόκερμπι το 1988...

Έτοιμος να συνεργαστεί με τις σκοτσέζικες αρχές προκειμένου να ερευνηθεί η πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων στη βομβιστική επίθεση του Λόκερμπι το 1988 σε αεροσκάφος της Pan Am δήλωσε ότι είναι ο μεταβατικός υπουργός Δικαιοσύνης της Λιβύης Μοχάμεντ αλ Αλάγκι.

"Θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι δεχόμαστε τα στοιχεία που θα μπορούσαν να προκύψουν σε αυτό το ζήτημα, αν υπάρχουν υποψίες για άλλα πρόσωπα", δήλωσε ο αλ Αλάγκι.

"Θα συνεργαστούμε για αυτό το ζήτημα με οποιονδήποτε έχει στοιχεία, σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες", πρόσθεσε.

Την Δευτέρα, ο μεταβατικός υπουργός Δικαιοσύνης είχε δηλώσει ότι η υπόθεση του Λόκερμπι έχει κλείσει, απορρίπτοντας το βρετανικό αίτημα για βοήθεια που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε άλλες διώξεις, ακόμη και του Μουάμαρ Καντάφι.

Στο μεταξύ, το ΝΑΤΟ διαβεβαίωσε ότι "δεν έχει μειώσει τη δραστηριότητά του στην Λιβύη" αλλά αρνήθηκε να απαντήσει θετικά στις εκκλήσεις των εξεγερμένων να εντείνει τους βομβαρδισμούς στη Σύρτη και στην Μπάνι Ουαλίντ.