ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργός ήθελε να πάει ταξίδι του μέλιτος με στρατιωτικό αεροσκάφος

Υπουργός ήθελε να πάει ταξίδι του μέλιτος με στρατιωτικό αεροσκάφος

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ζήτησε να χρησιμοποιήσει ένα στρατιωτικό αεροσκάφος για να ταξιδέψει στην Ευρώπη, για τον μήνα του μέλιτός του, αυτό το καλοκαίρι, ένα θέμα που προκαλεί νέα ερωτήματα σχετικά με την χρήση των κρατικών αεροσκαφών από τον Αμερικανό υπουργό.

Ο εκατομμυριούχος πολιτικός είχε ζητήσει να χρησιμοποιήσει ένα στρατιωτικό αεριωθούμενο, το κόστος χρήσης του οποίου εκτιμάται για μία ώρα στα 25.000 δολάρια, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας την υπόθεση.

Εντέλει ο υπουργός απέσυρε το αίτημά του και ταξίδεψε με άλλο μέσο στη Σκωτία, στη Γαλλία και την Ιταλία, για το μήνα του μέλιτος που ακολούθησε τον γάμο του τον Ιούνιο με την ηθοποιό Λουίζ Λίντον, όπου είχε παραστεί και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών επιχείρησε να δικαιολογήσει το αίτημα που κατέθεσε ο υπουργός εξηγώντας ότι ο Μνούτσιν, που είναι «μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και έχει την ευθύνη του Γραφείου για θέματα Τρομοκρατίας» πρέπει να έχει «πρόσβαση σε ασφαλείς επικοινωνίες».

Τελικά, το «υπουργείο απέσυρε το αίτημά του αφού δόθηκε η δυνατότητα να έχει ασφαλείς επικοινωνίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του υπουργού».

Είναι η δεύτερη φορά από το καλοκαίρι που ο υπουργός Οικονομικών πυροδοτεί αντιδράσεις λόγω της χρήσης κρατικών μέσων για τα ταξίδια του.

Στο μικροσκόπιο της Αρχής Επιθεώρησης κι Ελέγχου Δημόσιας Διοίκησης βρίσκεται το ταξίδι του υπουργού με τη σύζυγό του, ανήμερα της έκλειψης ηλίου της 21ης Αυγούστου στο Κεντάκι (κεντροανατολικές ΗΠΑ), όπου το φαινόμενο ήταν ορατό. Η 36χρονη σύζυγος του υπουργού αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη αφού παρουσίασε στο Instagram το ακριβό της γούστο κι ενώ βρισκόταν στην έξοδο ενός κυβερνητικού αεροσκάφους.