Λύση στο μυστήριο: Τι είναι τελικά το θαλάσσιο τέρας που ξεβράστηκε σε παραλία του Τέξας

Λύση στο μυστήριο: Τι είναι τελικά το θαλάσσιο τέρας που ξεβράστηκε σε παραλία του Τέξας

Ο τυφώνας Χάρβει εκτός από τις καταστροφές που προκάλεσε στο Τέξας, ήταν η αιτία για να ξεκινήσουν οι συνωμοσιολόγοι τα περί ύπαρξης μυστήριων πλασμάτων στα βάθη των ωκεανών.

Τις τελευταίες ημέρες κάνει το γύρο του Διαδικτύου η φωτογραφία ενός περίεργου πλάσματος σε παραλία του Τέξας. Συγκεκριμένα η επιστήμονας Preeti Desai βρήκε το σπάνιο είδος ψαριού σε μια παραλία στο Texas City μετά την καταστροφική καταιγίδα Χάρβεΐ και ζήτησε από τους χρήστες του Twitter να τη βοηθήσουν στην ταυτοποίηση του ζώου.

Πολλοί έγραψαν ότι μοιάζει με το «τέρας» από τη σειρά ταινιών Tremors, τον δρ. Finkelstein της Disney σε μορφή χελιού, μέχρι που τις φωτογραφίες είδε ο δρ. Kenneth Tighe, βιολόγος στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian.

Ο δρ Tighe ταυτοποίησε το θαλάσσιο ζώο ως φίδι-χέλι αλλά προειδοποίησε πως μια ακριβής ταυτοποίηση ήταν δύσκολη από τη στιγμή που δεν υπήρχε η ουρά.

Το φίδι-χέλι είναι λιγότερο από ένα μέτρο σε μήκος και συνήθως κρύβεται σε υφάλους στον ωκεανό, ανάμεσα στα 30 με 90 μέτρα βάθους. Πιθανόν να εκτοπίστηκε από τη συνηθισμένη κατοικία του από την κακοκαιρία.

Η επιστημονική ονομασία του χελιού είναι Aplatophis chauliodus που αποδίδεται ως «φοβερό φίδι».