ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Συνελήφθη 18χρονος ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό

Λονδίνο: Συνελήφθη 18χρονος ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό

Σε αναζήτηση των δραστών της τρομοκρατικής ενέργειας η βρετανική αστυνομία

Ένας 18χρονος συνελήφθη στην περιοχή του Ντόβερ από Βρετανούς αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στον σταθμό Πάρσονς Γκριν του μετρό του Λονδίνου.

Η αστυνομία τόνισε ότι η σύλληψη αυτή είναι «σημαντική» και ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται.

Ο ύποπτος, συνελήφθη από αστυνομικούς του Κεντ «στη ζώνη του λιμένος του Ντόβερ» –απ' όπου αναχωρούν τα φεριμπότ για τη Γαλλία– και οι Αρχές θεωρούν ότι σχετίζεται με την τρομοκρατική επίθεση.

«Κάναμε μια σημαντική σύλληψη στο πλαίσιο των ερευνών μας σήμερα το πρωί. Μολονότι είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, η έρευνα συνεχίζεται και το επίπεδο της (τρομοκρατικής) απειλής παραμένει στο κρίσιμο» ανέφερε ο Νιλ Μπάσου, ένας εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο συλληφθείς κρατείται σε ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα και πρόκειται να μεταφερθεί σε άλλο τμήμα, στο νότιο Λονδίνο.

Την ευθύνη για την επίθεση, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) με ανακοινωθέν που διένειμε το πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωσης Amaq στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δώδεκα ώρες μετά την επίθεση, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι το επίπεδο τρομοκρατικού συναγερμού αυξάνεται από «σοβαρό» σε «κρίσιμο», κάτι που σημαίνει πως μια επίθεση είναι «επικείμενη».

Σχετικές ειδήσεις