ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν προς ΗΠΑ: Έχουμε τον «πατέρα όλων των βομβών»

Ιράν προς ΗΠΑ: Έχουμε τον «πατέρα όλων των βομβών»

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι έχει βόμβα μεγαλύτερη από την αμερικανική «μητέρα όλων των βομβών»

Το Ιράν έχει κατασκευάσει μια βόμβα 10 τόνων που μπορεί να συγκριθεί με αυτό που βάφτισαν «μητέρα όλων των βόμβων» των ΗΠΑ, όπως ισχυρίστηκε κορυφαίος αξιωματούχος της χώρας.

Μάλιστα, είπε πως η χώρα του διαθέτει τον αποκαλούμενο «πατέρα όλων των βομβών»- μια μη πυρηνική βόμβα, η οποία είναι μεγαλύτερη από την αμερικανική GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast Bomb (MOAB-γνωστή και ως Mother of All Bombs, «μητέρα όλων των βομβών»).

«Αυτές οι βόμβες είναι στη διάθεσή μας, μπορούν να εκτοξευθούν από τα αεροσκάφη και είναι εξαιρετικά καταστρεπτικές», δήλωσε ο στρατηγός Amir Ali Hajizadeh, διοικητής εναέριου χώρου των Επαναστατικών Φρουρών του Ιράν, σύμφωνα με το RT.

Η ΜΟΑΒ είχε αναπτυχθεί το 2003, και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε πολεμική επιχείρηση τον Απρίλιο, όταν αμερικανικό αεροσκάφος την έριξε σε βουνό στο Αφγανιστάν στο οποίο υπήρχε δίκτυο τούνελ των τζιχαντιστών του ISIS.

Σημειώνεται πως και η Ρωσία έχει μια δική της βόμβα, για την οποία ισχυρίζεται πως είναι η μεγαλύτερη μη πυρηνική στον κόσμο, που είχε δοκιμαστεί το 2007.

Σχετικές ειδήσεις