ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Μεξικό: Τραγωδία σε βάφτιση – Νεκροί το δύο μηνών βρέφος και 11 μέλη της ίδιας οικογένειας

Σεισμός Μεξικό: Τραγωδία σε βάφτιση – Νεκροί το δύο μηνών βρέφος και 11 μέλη της ίδιας οικογένειας

Μία ακόμη τραγική ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το Μεξικό, την Τρίτη, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 230 ανθρώπων.

Έντεκα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βάφτισης ενός βρέφους δύο μηνών, όταν η οροφή της εκκλησίας «Santiago the Apostle» κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του εγκέλαδου.

Οι μόνοι που επέζησαν, σύμφωνα με το «The Achdiocese of Puebla» ήταν ο πατέρας του παιδιού, ο ιερέας και ο βοηθός του ιερέα, στην απομακρυσμένη πόλη Atzala.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν τουλάχιστον τέσσερις ανήλικοι, περιλαμβανομένου του βρέφους, που βαφτιζόταν στην εκκλησία. «Ήταν μία σκηνή τρόμου, θλίψης, με τους περισσότερους ανθρώπους που ήταν μέσα στην εκκλησία να πεθαίνουν», δήλωσε ο βοηθός του ιερέα, Lorenzo Sanchez, στο «Associated Press».

mexico

Όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν ήταν εκείνοι που πρόλαβαν να καλυφθούν κάτω από τα υποστηλώματα στο εσωτερικό του ναού, όταν το κτήριο άρχισε να δονείται.

Όταν το έδαφος σταμάτησε πλέον να σείεται, οι άνθρωποι άρχισαν να καλούν σε βοήθεια χρησιμοποιώντας μεγάφωνα, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στο σημείο κάτοικοι της περιοχής, που άρχισαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια με τα χέρια και με φτυάρια προκειμένου να αναζητήσουν τυχόν επιζώντες.

Μετά από προσπάθειες που διήρκεσαν ώρες ολόκληρες, βρέθηκαν νεκροί και οι 11 συγγενείς. Ανάμεσα στα θύματα, ήταν η δύο μηνών Elideth Torres de Leon, που επρόκειτο να βαφτιστεί, η 8χρονη αδελφή της, Maria και η 27χρονη μητέρα τους, Manuela de Leon Garcia.

Οι διασώστες τοποθέτησαν τους νεκρούς στον ίδιο δρόμο όπου είχε προγραμματιστεί να γίνει το πάρτι, αμέσως μετά τη βάφτιση του κοριτσιού και τους κάλυψαν με καμβάδες προκειμένου να τους προστατέψουν από τη βροχή.

Πηγή: Latimes, Daily Mail

Σχετικές ειδήσεις