ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμο για αποκαλύψεις το Facebook για τις αμερικανικές εκλογές

Έτοιμο για αποκαλύψεις το Facebook για τις αμερικανικές εκλογές

Με μία επίσημη ανακοίνωση το Facebook έκανε γνωστό πως θα παραχωρήσει τελικά στοιχεία για τις ρωσικές διαφημίσεις κατά την περίοδο των αμερικανικών εκλογών το 2016 και για το κατά πόσο αυτές επηρέασαν το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το μεγάλο αφεντικό του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα δώσει στο Κογκρέσο όλα τα στοιχεία για περισσότερες από 3.000 διαφημίσεις που φαίνεται να συνδέονται με Ρώσους και συγκεκριμένα με την ομάδα Internet Research Agency.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, καθώς το τελευταίο διάστημα το Facebook δέχεται πιέσεις από κυβερνητικά στελέχη για να συνεργαστεί με το Κογκρέσο, ενώ έχει βρεθεί και στο επίκεντρο έντονης κριτικής για απόκρυψη στοιχείων.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ζούκερμπεργκ αναφέρει εννέα πρωτοβουλίες που θα λάβει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να μην χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο από τις κυβερνήσεις για να παρεμβαίνουν στις εκλογές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός σύμβουλος του Facebook, ο οποίος επισήμανε πως το μέσο δεν θα αποκαλύψει ευαίσθητα περιεχόμενα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αλλά δεσμεύτηκε και εκείνος να συμβάλει στην προστασία της ακεραιτότητας των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες.