Φωτογραφίες ντοκουμέντο των Ρώσων – Αμερικανοί κομάντος σε θέσεις του ISIS

Φωτογραφίες ντοκουμέντο των Ρώσων – Αμερικανοί κομάντος σε θέσεις του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έντονο προβληματισμό προκαλούν οι αεροφωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στις οποίες καταγράφονται οι θέσεις και ο εξοπλισμός των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε περιοχή που είναι ανεπτυγμένες δυνάμεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) βόρεια της Deir er-Zor στη Συρία.

Οι ειδικές μονάδες του στρατού των ΗΠΑ βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη διέλευση ανταρτών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) μέσα από τις γραμμές των ισλαμιστών μαχητών του ISIS, αναφέρει το υπουργείο σε δήλωσή του.

«Χωρίς να αντιμετωπίζουν την παραμικρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές, οι μονάδες του SDF προχωρούν κατά μήκος της αριστερής ακτής του Ευφράτη προς την Deir ez-Zor», αναφέρει η ανακοίνωση.

DKesNM7XoAEjNw

Οι αεροφωτογραφίες «δείχνουν σαφώς ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες έχουν ‘σταθμεύσει’ στις ίδιες θέσεις των προαστίων της πόλης που είχαν δημιουργήσει προηγουμένως οι μαχητές του ISIS».

«Παρά το γεγονός ότι τα αμερικανικά προπύργια βρίσκονται σε περιοχές που ελέγχονται από τον ISIS, δεν εντοπίζονται περιμετρικά μονάδες προστασίας τους», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

DKesT81XUAAJwLA

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ «αισθάνεται απόλυτα ασφαλές στην περιοχή που ελέγχεται από τους τρομοκράτες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι εικόνες, οι οποίες κατεγράφησαν μεταξύ 8 και 12 Σεπτεμβρίου, δείχνουν πολλά οχήματα πεζικού Cougar και τεθωρακισμένα οχήματα Hummer των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

DKesU56XUAAc c8

Νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, κ. Ίγκορ Κονασένκοφ, είχε κατηγορήσει το SDF για «συμπαιγνία» με τους τρομοκράτες του ISIS.

«Οι μαχητές του SDF έχουν τους ίδιους στόχους με τους τρομοκράτες του ISIS. Τα ρωσικά αεροσκάφη δεν έχουν μέχρι στιγμής καταγράψει στρατιωτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του ISIS και του SDF ", είχε καταγγείλει ο Κονασένκοφ.

Πηγή: Russia Today

PHOTO GALLERY