ΚΟΣΜΟΣ

Δυσάρεστες εξελίξεις για τη Μικρή Μαντλίν

Δυσάρεστες εξελίξεις για τη Μικρή Μαντλίν

Δραματικές στιγμές ζούνε τις τελευταίες μέρες οι γονείς της αγνοούμενης μικρής Μαντλίν ΜακΚαν -η οποία το 2007 σε ηλικία τριών χρονών εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια διακοπών με τους γονείς της στην Praia da Luz της Πορτογαλίας- καθώς η χρηματοδότηση για την αστυνομική επιχείρηση “Grange” - η σχετική έρευνα που διεξάγεται από τη βρετανική Αστυνομία - πρόκειται να εξαντληθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου.

Η οικογένεια της “Maddie” περιμένει με αγωνία για να μάθει εάν η αστυνομία θα λάβει επιπλέον χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για να συνεχίσει την αναζήτηση για τη μικρή τους κόρη, καθώς υπολογίζεται ότι για την έρευνα έχουν δαπανηθεί ήδη περισσότερα από 13,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Sun.

madlin

Από την πλευρά της η Scotland Yard ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών ένα «απροσδιόριστο» ποσό προκειμένου να «ολοκληρώσει το τελευταίο κομμάτι της έρευνας», όμως δεν έχει ακόμα λάβει ειδοποίηση σχετικά με την έγκριση ή απόρριψη της χρηματοδότησης.

Μια δήλωση εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με το μέλλον της έρευνας αναμένεται εντός αυτής της εβδομάδας.

Η μητέρα και ο πατέρας της μικρής Μαντλίν, Κέιτ και Γκέρι, 49 ετών και οι δύο, από το Ρόθλευ του Λέστερσαιρ, έχουν ορκιστεί να μην εγκαταλείψουν ποτέ την ελπίδα ότι θα βρεθεί η κόρη τους.

nintchdbpict0003203808611

Εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα: «Φυσικά, η Κέιτ και ο Γκέρι ελπίζουν ότι το αίτημα της αστυνομίας θα εγκριθεί. Οι ίδιοι αισθάνονται ενθαρρυμένοι από την αστυνομία ότι υπολείπονται σημαντικές έρευνες για να ολοκληρωθεί η αναζήτηση, οι οποίες όμως απαιτούν πρόσθετη χρηματοδότηση και παραμένουν πολύ ευγνώμονες σε όλους τους υπαλλήλους της επιχείρησης Grange που συνεχίζουν να ψάχνουν στοιχεία για την τύχη της κόρη τους».

Τον Μάρτιο, το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών χορήγησε στην αστυνομία περίπου 97 χιλιάδες ευρώ για να καλύψει τα «επιχειρησιακά έξοδα» της έρευνας, μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Εκπρόσωπος της Scotland Yard δήλωσε σχετικά: «Η χρηματοδότηση που λάβαμε αναμένεται να εξαντληθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου».

nintchdbpict0003471831971

Από την πλευρά του, το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε: «Είμαστε πρόθυμοι να εγκρίνουμε την αίτηση χρηματοδότησης αλλά πρέπει το σχετικό κλιμάκιο της αστυνομίας να αιτιολογήσει επαρκώς που πρόκειται να δαπανηθούν τα χρήματα».
Η υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν παραμένει μία από τις πλέον μυστηριώδεις υποθέσεις στα αστυνομικά χρονικά και παραμένει στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος κάθε φορά που προκύπτουν νέες εξελίξεις.

nintchdbpict0003204590101

Παρά τους δεκάδες υπόπτους όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπάρχει κανένα ίχνος της μικρής Μαντλίν.

Πηγή: The Sun

Σχετικές ειδήσεις