ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μακρόν - Μέρκελ στο Ταλίν

Συνάντηση Μακρόν - Μέρκελ στο Ταλίν

Στην πρωτεύουσα της Εσθονίας θα συναντηθούν Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος την παραμονή της Συνόδου Κορυφής

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ αύριο Πέμπτη (28/09), αργά το απόγευμα, στο Ταλίν, την παραμονή της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, προκειμένου να συζητήσουν τις προτάσεις του Παρισιού για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ, γνωστοποίησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η γαλλική προεδρία.

Ο Μακρόν αποφάσισε να συντομεύσει τη σημερινή επίσκεψή του στη Λιόν, η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί αύριο, ώστε να μεταβεί νωρίτερα στο Ταλίν για μια διμερή συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας πριν από το ανεπίσημο δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών. Τη συνάντηση ζήτησε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Η άτυπη Σύνοδος Κορυφής του Ταλίν θα διεξαχθεί την Παρασκευή. Αρχικά, στην κορυφή της ατζέντας ήταν θέματα σχετικά με την ψηφιακή πολιτική, ωστόσο μεγάλο μέρος των συνομιλιών αναμένεται να αφιερωθεί στις αντιδράσεις των 27 για το σχέδιο που παρουσίασε ο Εμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε μεταξύ άλλων μια κοινωνική και οικονομική σύγκλιση όπως επίσης μια κοινή στρατιωτική δύναμη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις