Θρίλερ: Παρανοϊκός απειλεί να μολύνει παιδικές τροφές αν δεν του δώσουν 10 εκατ. ευρώ

Θρίλερ: Παρανοϊκός απειλεί να μολύνει παιδικές τροφές αν δεν του δώσουν 10 εκατ. ευρώ

Ο δράστης την περασμένη βδομάδα τοποθέτησε σε ράφια σούπερ μάρκετ, συσκευασίες με δηλητηριασμένες συσκευασίες με μολυσμένη παιδική τροφή για να αποδείξει ότι η απειλή του είναι πραγματική.

Απίστευτο θρίλερ στη Βάδη-Βυρτεμβέργη της Γερμανίας από παρανοϊκό που απειλεί να δηλητηριάσει παιδιά εάν δεν του καταβληθούν 10 εκατ. ευρώ. Οι Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό, ενώ έχουν δημοσιεύσει ήδη φωτογραφία του δράστη που έπιασε κάμερα ασφαλείας.

drasths

Μολυσμένα με επικίνδυνη ουσία, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας ή ακόμη και τον θάνατο βρεφών και μικρών παιδιών, βρέθηκαν είδη βρεφικής διατροφής σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή Φρίντριχσχάφεν, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, σε έλεγχο που διενεργήθηκε έπειτα από επιστολή εκβιασμού που έλαβαν εννέα μεγάλες εταιρίες πώλησης ειδών διατροφής.

Ο εκβιαστής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, έστειλε επιστολή στις εταιρίες Aldi, Rossmann, Lidl, DM, Mueller, Edeka, Norma και Rewe, με την οποία ζητούσε 10 εκατομμύρια ευρώ. Κατόπιν, αργά το Σάββατο το βράδυ, τοποθέτησε στα ράφια τα επιμολυσμένα προϊόντα, ώστε να μην μπορούν να πωληθούν, ενώ ταυτόχρονα επεδίωκε να αποδείξει ότι η απειλή είναι πραγματική.

Η αστυνομία απέσυρε άμεσα όλα τα σχετικά προϊόντα από τα ράφια και έχει ήδη διαπιστώσει πρόβλημα σε πέντε βαζάκια βρεφικής τροφής, στα οποία βρέθηκε ουσία από την ομάδα των γλυκολών.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα η αστυνομία της περιοχής, δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία ενός άνδρα από κάμερα ασφαλείας, τον οποίο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας χαρακτήρισε «αδίστακτο».

Από τις αρχές του κρατιδίου ζητήθηκε από τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί όταν αγοράζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα και να παρατηρούν αν οι συσκευασίες φαίνονται κατά οποιονδήποτε τρόπο αλλοιωμένες. Τονίστηκε πάντως ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού ή υστερίας.