ΚΟΣΜΟΣ

Καταλονία: Διαταγή στη Google να μπλοκάρει όλα τα emails που ψηφίζουν για ανεξαρτησία

Καταλονία: Διαταγή στη Google να μπλοκάρει όλα τα emails που ψηφίζουν για ανεξαρτησία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας με μία πρωτοφανή απόφαση έδωσε εντολή στην Google να μπλοκάρει όλα τα e-mails που χρησιμοποιούνται για να ψηφίσουν για την ανεξαρτησία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Καταλονία έδωσε εντολή προς τον γίγαντα της τεχνολογίας Google να αποσύρει οποιαδήποτε εφαρμογή και να μπλοκάρει όλα τα e-mails που αφορούν στην ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, περισσότερες από 140 ιστοσελίδες θα πρέπει να αποσυρθούν μιας και σχετίζονται με το δημοψήφισμα, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από τις ισπανικές αρχές ως αντισυνταγματικό.

Την ίδια ώρα, ευρωπαϊκές χώρες κάλεσαν τους πολίτες τους σε επαγρύπνηση ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την Κυριακή για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας τροποποίησε στον ιστότοπό τους τις ταξιδιωτικές οδηγίες της για την περιοχή και συστήνει στους Γερμανούς πολίτες που βρίσκονται στην Καταλονία «να παρακολουθούν τα τοπικά ΜΜΕ, να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις (…) και να τηρούν κατά γράμμα τις συστάσεις των δυνάμεων επιβολής της τάξης».