Οργή του Τραμπ για τη Κούβα: «Έκαναν κακά πράγματα στους Αμερικανούς»

Οργή του Τραμπ για τη Κούβα: «Έκαναν κακά πράγματα στους Αμερικανούς»

Την οργή του εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την υπόθεση των Αμερικανών διπλωματών που νόσησαν στην Κούβα.

Ο μεγιστάνας έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο μετά την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη σημαντική μείωση του προσωπικού των ΗΠΑ στην αμερικανική πρεσβεία της Αβάνας.

«Έκαναν κάποια άσχημα πράγματα (εκεί) στην Κούβα» σημείωσε ο Τραμπ.

Η απόφαση των ΗΠΑ να ανακαλέσουν «το 50% και πλέον» του προσωπικού τους από την πρεσβεία τους στην Αβάνα μετά τις μυστηριώδεις «επιθέσεις» εναντίον διπλωματών είναι «βιαστική» και «θα βλάψει τις σχέσεις» μεταξύ Ουάσιγκτον και Κούβας, απάντησε σήμερα η κουβανική κυβέρνηση.

«Εκτιμάμε ότι η απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, διαμέσου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είναι βιαστική και θα επιδράσει αρνητικά στις διμερείς σχέσεις» σχολίασε η Χοσεφίνα Βιδάλ, αρμόδια για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ στο υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας, όπως μετέδωσε κουβανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Βιδάλ υπενθύμισε, ωστόσο, ότι «η βούληση της Κούβας είναι να συνεχιστεί η ενεργής συνεργασία μεταξύ των αρχών των δύο χωρών προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση».