ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Σεσημασμένος βιαστής δολοφόνησε έγκυο και πέταξε το γυμνό σώμα της σε παραλία

Φρίκη: Σεσημασμένος βιαστής δολοφόνησε έγκυο και πέταξε το γυμνό σώμα της σε παραλία

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της φρικτής δολοφονίας μίας νεαρής εγκύου γυναίκας, το γυμνό πτώμα της οποίας βρέθηκε σε μία παραλία, το 1980.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες συνέλαβε ως ύποπτο για το έγκλημα έναν 65χρονο σήμερα άνδρα, ο οποίος είναι σεσημασμένος βιαστής.

Πρόκειται για τον Robert Yniguez, που συνελήφθη έξω από το σπίτι του, στο Σαν Πέδρο και ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε την 20χρονη Teresa Broudreaux, πριν από 37 χρόνια. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, DNA του Yniguez βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και ταυτοποιήθηκε. Μετά από έρευνες που διήρκεσαν ολόκληρες δεκαετίες, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι διαθέτουν τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην καταδίκη του.

Ο σύζυγος της Ronnie Fematt είπε ότι ποτέ δεν έχασε την ελπίδα του ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί ο δολοφόνος. Η εγγύηση για τον Yniguez ορίστηκε στο 1 εκατομμύριο δολάρια.

viasmos copy

Ήταν Μάρτιος του 1980 όταν ο Fematt τσακώθηκε με την σύζυγό του, Teresa, η οποία τότε ήταν πέντε μηνών έγκυος και έφυγε από το σπίτι τους για να πάει στην κατοικία της αδελφής της, που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. Έκτοτε όμως τα ίχνη της χάθηκαν. Το πτώμα της, βρέθηκε γυμνό, το πρωί της 4ης Μαρτίου, σε παραλία στο Πάλος Βέρντες. Η γυναίκα έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, ωστόσο, δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες του εγκλήματος και η υπόθεση παρέμενε για χρόνια ανεξιχνίαστη.

Όλα άλλαξαν, όμως το 2013, όταν η αστυνομία, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, κατάφερε να «αποκρυπτογραφήσει» δείγμα DNA που είχε συλλεχθεί από την παραλία. Στη συνέχεια, ταυτοποίησε το δείγμα με βάση στοιχεία από καταδικασθέντες και κατάφερε να «δέσει» την υπόθεση, μετά από χρόνια ερευνών και καταθέσεων.

viasmos1

Ο Yniguez είχε συλληφθεί το 1981, ως ύποπτος για τον βιασμό μίας νεαρής γυναίκας, αποκάλυψαν οι αστυνομικές αρχές σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, ωστόσο, δεν καταδικάστηκε ποτέ γιατί το θύμα σταμάτησε να συνεργάζεται με τους αστυνομικούς. Συνελήφθη εκ νέου την επόμενη χρονιά και φυλακίστηκε για επτά χρόνια, μετά την καταδίκη του για άλλο βιασμό.

Σχετικές ειδήσεις