ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τρόμος σε γήπεδο - Τουλάχιστον 29 τραυματίες από την κατάρρευση κιγκλιδώματος (pics)

Γαλλία: Τρόμος σε γήπεδο - Τουλάχιστον 29 τραυματίες από την κατάρρευση κιγκλιδώματος (pics)

Ο αγώνας διεκόπη οριστικά

Είκοσι εννέα οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Λιλ τραυματίστηκαν, πέντε από αυτούς σοβαρά, όταν κατέρρευσε ο φράκτης ασφαλείας στις κερκίδες του γηπέδου της Αμιάν.

Το περιστατικό συνέβη στο 15ο λεπτό της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης για το γαλλικό πρωτάθλημα ανάμεσα στην Αμιάν και τη Λιλ, όταν ο ποδοσφαιριστής της Λιλ Φοντέ Μπαλό Τουρέ σκόραρε και οι οπαδοί της ομάδας, που βρίσκονταν στα πάνω διαζώματα των κερκίδων, έτρεξαν πανηγυρίζοντας προς το κιγκλίδωμα ασφαλείας του γηπέδου. Δεκάδες έπεσαν στο έδαφος από ύψος περίπου 170 εκατοστών.

Σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό των τοπικών αρχών, 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πέντε εκ των οποίων σοβαρά. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται ένας 14χρονος, ένας 16χρονος και ένας 17χρονος.

Ο δημόσιος εισαγγελέας ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την έναρξη έρευνας για πρόκληση «εξ αμελείας σωματικής βλάβης».

Ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Αμιάν Μπερνάρ Ζοανά υποστήριξε ότι δεν υπήρχε «κανένα πρόβλημα» με τον φράκτη του γηπέδου, τονίζοντας ότι «η αστυνομία μας είχε προειδοποιήσει ότι 200 σκληροπυρηνικοί οπαδοί βρίσκονταν στο κομμάτι του γηπέδου όπου φιλοξενούνταν οι οπαδοί της Λιλ».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας της Λιλ Μαρκ Ινγκλά χαρακτήρισε την ανακοίνωση του προέδρου της Αμιάν «ανεύθυνη και προκλητική στο πλαίσιο αυτής της κατάστασης».

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξαναδούμε κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει σε ένα γήπεδο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ναταλί Μποΐ ντε λα Τουρ, πρόεδρος της Γαλλικής Επαγγελματικής Λίγκας (LFP). «Είμαι πολύ σοκαρισμένη όταν βλέπω τις εικόνες του ατυχήματος», τόνισε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Stade de la Licorne χτίστηκε το 1999 και με χωρητικότητα 12.000 θέσεων αποτελεί το μικρότερο γήπεδο των ομάδων της πρώτης κατηγορίας (Ligue 1) του γαλλικού πρωταθλήματος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Πηγή φωτογραφιών: le parisien

Σχετικές ειδήσεις