ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανός αξιωματούχος: Δεν συνδέεται με τρομοκρατία η επίθεση στο Λας Βέγκας

Αμερικανός αξιωματούχος: Δεν συνδέεται με τρομοκρατία η επίθεση στο Λας Βέγκας

Ο πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής γερουσίας Ρίτσαρντ Μπαρ δήλωσε σήμερα ότι η ένοπλη επίθεση στο Λας Βέγκας, όπου σκοτώθηκαν 58 άνθρωποι την Κυριακή το βράδυ, δεν φαίνεται να είναι «τρομοκρατικής» φύσης.

«Στην παρούσα φάση, πρέπει να πω ότι δεν μου φαίνεται να υπάρχει κάποια διασύνδεση με τρομοκρατία» επισήμανε ο Μπαρ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σχετικά με ένα άλλο ζήτημα, την έρευνα για την ανάμειξη της Μόσχας στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ τον περασμένο χρόνο.

Ο Μπαρ, λόγω της ιδιότητάς του στο Κογκρέσο, βρίσκεται σε τακτική επαφή με όλες τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Ωστόσο, ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με το συμπέρασμά του.

Οι αμερικανικές αρχές περιγράφουν, έως αυτήν τη στιγμή, τον δράστη του Λας Βέγκας, Στίβεν Πάντοκ, ως έναν «μοναχικό λύκο».

Το FBI ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν έχει βρει καμία διασύνδεση μεταξύ του 64χρονου με κάποια «διεθνή τρομοκρατική οργάνωση» αφού οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που διέπραξε ένας από τους «στρατιώτες» της οργάνωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις