ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ από Λας Βέγκας: «Η καρδιά των ΗΠΑ γέμισε θλίψη»

Τραμπ από Λας Βέγκας: «Η καρδιά των ΗΠΑ γέμισε θλίψη»

Τη βαθιά θλίψη του ίδιου και του αμερικανικού έθνους για το μακελειό στο Λας Βέγκας με τους 58 νεκρούς, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επισκέφτηκε την Τετάρτη (4/10) την περιοχή και συναντήθηκε με συγγενείς των θυμάτων.

«Δεν είστε μόνοι», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος σε όσους θρηνούν την απώλεια δικών τους ανθρώπων, διαβεβαιώνοντας: «Γνωρίζουμε ότι η θλίψη σας μοιάζει ατελείωτη. Βρισκόμαστε στο πλάι σας για να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε τον πόνο σας», είπε. «Δεν είστε μόνοι. Δεν θα σας εγκαταλείψουμε ποτέ».

Όπως είπε, η επίθεση που εξαπέλυσε ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ την Κυριακή το βράδυ, «γέμισε την καρδιά της Αμερικής με θλίψη. Η Αμερική είναι πραγματικά ένα έθνος που θρηνεί». «Δεν μπορεί να μας καθορίσει το κακό που μας απειλεί ή η βία που προκαλεί τέτοιο τρόμο. Καθοριζόμαστε από την αγάπη μας, τη φροντίδα και το θάρρος μας. Στις πιο σκοτεινές στιγμές, αυτό που λάμπει πιο πολύ είναι το καλό που βρίσκεται στις καρδιές των ανθρώπων μας», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά το πέρας της επίσκεψής του στο Λας Βέγκας, όπου τον συνόδευσε η σύζυγός του Μελάνια Τραμπ, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με επιζώντες της επίθεσης, γιατρούς, αστυνομικούς και διασώστες.

vegas trump

Νωρίτερα σήμερα ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εξήρε το θάρρος των επιζώντων που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να βοηθήσουν άλλα θύματα, την ώρα που οι σφαίρες του Πάντοκ έπεφταν σαν βροχή από το δωμάτιό του, στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay.

Ο Τραμπ συναντήθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λας Βέγκας με κάποιους επιζώντες «που έχουν τραυματιστεί πολύ, πολύ άσχημα διότι αρνήθηκαν να φύγουν. Ήθελαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους».

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Τραμπ χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις ενός σοβαρού επεισοδίου ένοπλης βίας στις ΗΠΑ. Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν η χώρα έχει πρόβλημα με την οπλοκατοχή. «Δεν θα συζητήσουμε γι' αυτό σήμερα», είπε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις