ΚΟΣΜΟΣ

Η επιστροφή της Σόνιας Γκάντι

Η επιστροφή της Σόνιας Γκάντι
Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση έκανε η Σόνια Γκάντι, από την ημέρα που επέστρεψε από τις ΗΠΑ, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική...

Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση έκανε η Σόνια Γκάντι, από την ημέρα που επέστρεψε από τις ΗΠΑ, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για μια πάθηση η οποία παραμένει μυστική.

Η επικεφαλής του Κόμματος του Κογκρέσου παραβρέθηκε σε τελετή στη μνήμη του Μαχάτμα Γκάντι με την ευκαιρία της επετείου της γέννησής του.

Η 64χρονη φαινόταν λίγο αδύναμη στις εικόνες που μετέδωσε η ινδική τηλεόραση, κατά τη διάρκεια σύντομης προσευχής μαζί με άλλους πολιτικούς ηγέτες.

Η απουσία της 64χρονης Γκάντι συνέπεσε με την κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητας του κεντροαριστερού κόμματός της και τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς από την δεκαετία του '70.

Η Γκάντι επέστρεψε στην Ινδία στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά από τότε δεν έχει γίνει γνωστή καμιά επίσημη πληροφορία για τη ασθένεια της. Αρκετά μέσα ενημέρωσης της χώρας έκαναν λόγο για καρκίνο και για θεραπεία σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Η ιταλικής καταγωγής Σόνια Γκάντι είναι η χήρα του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Ρατζίβ Γκάντι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1991. Ο γιός τους Ραχούλ πιστεύεται ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ινδίας, αν το Κόμμα του Κογκρέσου κερδίσει τις εκλογές του 2014.