ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Τι εξετάζουν οι Αρχές για το όχημα που «θέρισε» πεζούς - Τουλάχιστον 11 τραυματίες

Λονδίνο: Τι εξετάζουν οι Αρχές για το όχημα που «θέρισε» πεζούς - Τουλάχιστον 11 τραυματίες

Το περιστατικό στο κέντρο του Λονδίνου προκάλεσε πανικό

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ όταν αυτοκίνητο «σκαρφάλωσε» σε πεζοδρόμιο και έπεσε πάνω σε περαστικούς, έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο.

Η υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι διασώστες της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε 11 ανθρώπους, που είχαν τραυματιστεί κυρίως στο κεφάλι και στα πόδια, μετά το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας της βρετανικής πρωτεύουσας.

Εννέα άνθρωποι χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία.

«Στείλαμε μεγάλο αριθμό δυνάμεων στην περιοχή, μεταξύ αυτών την ομάδα επέμβασης σε επικίνδυνες συνθήκες, ασθενοφόρα και διασώστες άμεσης επέμβασης» δήλωσε ο Πίτερ Μακένα, αναπληρωτής διευθυντής των επιχειρήσεων, σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Είχαμε στενή συνεργασία με τα μέλη των άλλων υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών στο σημείο με κύριο μέλημά μας να μεταφέρουμε τους ανθρώπους σε ασφαλείς χώρους και να διασφαλίσουμε ότι έλαβαν την ιατρική βοήθεια που χρειάζονταν όσο το δυνατόν συντομότερα».

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα στο σημείο.

«Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στην είσοδο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην οδό Εξιμπίσιον» σημείωσε το μουσείο, ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην χώρα, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Βρισκόμουν κοντά στον σταθμό του μετρό του Νοτίου Κένσινγκτον, υπήρχαν πολλοί αστυνομικοί. Κατόπιν, ξαφνικά, ένας αστυνομικός φώναξε στον κόσμο να τρέξει μακριά. Όλοι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, πολλοί φώναζαν» περιέγραψε ο Λέοναρντ, ένας αυτόπτης μάρτυρας.

londino5

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η μαρτυρία της Katie Craine, η οποία έβγαινε από το μουσείο, την ώρα που η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό του οχήματος και του περνούσε χειροπέδες: «Έδειχνε πραγματικά υπερήφανος για τον εαυτό του. Γελούσε», είπε η γυναίκα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές, το περιστατικό οφείλεται σε ατύχημα.

Όπως μετέδωσε το Reuters ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή.

londino7

Το βρετανικό δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι ενημερώθηκε για το συμβάν και παρακολουθεί την εξέλιξη των ερευνών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις