ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Όγδοο παιδί νεκρό από την τραγωδία σε βρεφονηπιακό σταθμό

Βραζιλία: Όγδοο παιδί νεκρό από την τραγωδία σε βρεφονηπιακό σταθμό

Το ένατο θύμα της μετράει η Βραζίλια τρεις ημέρες αφότου ο νυχτοφύλακας ενός βρεφονηπιακού σταθμού περιέλουσε παιδιά, μια εκπαιδευτικό και τον εαυτό του με αλκοόλ κι έβαλε φωτιά.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία που συγλόνισε τη χώρα της Βραζιλίας σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (5/10) στη Ζαναούμπα, μια πόλη 70.000 κατοίκων, 600 χλμ. από την Μπέλου Οριζόντσι, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μίνας Ζεράις.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακορείο Ειδήσεων, αξιωματικός της πυροσβεστικής δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το άτυχο κοριτσάκι υπέκυψε στα τραύματά του το πρωί του Σαββάτου.

Πλέον ο απολογισμός ανέρχεται σε εννιά νεκρούς, εξαιρουμένου του δράστη: οκτώ ήταν παιδιά, όλα τεσσάρων ετών, ενώ απεβίωσε επίσης μια νηπιαγωγός 43 ετών η οποία προσπάθησε να τα σώσει. Περίπου σαράντα ακόμη παιδιά και ενήλικοι τραυματίστηκαν από τη φωτιά που έβαλε ο φρουρός, ο οποίος πιστεύεται πως ήθελε να κάψει όλο το κτίριο.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 50χρονος φύλακας αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας από το 2014.

Το δημοτικό συμβούλιο στη Ζαναούμπα κήρυξε επταήμερο πένθος. Ο πρόεδρος Μισέλ Τέμερ εξέφρασε την Πέμπτη την «αλληλεγγύη του» στα θύματα «αυτής της τραγωδίας».

Σχετικές ειδήσεις