ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην Κένυα: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον φοιτητών

Μακελειό στην Κένυα: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον φοιτητών

Δύο μέλη του προσωπικού του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Μομπάσα (TUM) στην Κένυα σκοτώθηκαν την Τρίτη (10/10) και αρκετοί φοιτητές τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείων που μετέφεραν φοιτητές και προσωπικό στο πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην παραλιακή κομητεία Κουάλε, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Δύο γυναίκες μέλη του προσωπικού του πανεπιστημίου σκοτώθηκαν, ενώ ένας οδηγός και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, δήλωσε ένας αστυνομικός που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

«Ένα λεωφορείο μετέφερε φοιτητές του TUM από τις εστίες τους στον χώρο του πανεπιστημίου στην Ουκούντα για να παρακολουθήσουν μαθήματα και συνοδευόταν από ένα βαν που μετέφερε κάποια μέλη του προσωπικού του κολεγίου καθώς και δύο αστυνομικούς», επεσήμανε ο αστυνομικός.

«Ένοπλοι άνδρες, περίπου 10 τον αριθμό, οι οποίοι βγήκαν από τους θάμνους άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του βαν. Δύο γυναίκες, που είναι μέλη του προσωπικού του TUM, σκοτώθηκαν. Ο οδηγός του βαν και οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν», πρόσθεσε.

Μια αυτόπτης μάρτυρας επεσήμανε ότι η ίδια και αρκετοί άλλοι φοιτητές βγήκαν από το λεωφορείο όπου επέβαιναν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους, ενώ πρόσθεσε ότι είδε αρκετούς αιμόφυρτους φοιτητές.

Η ταυτότητα των ενόπλων δεν είναι ακόμη γνωστή.

Η σομαλική οργάνωση αλ Σεμπάμπ συχνά εξαπολύει επιθέσεις στη μεθόριο μεταξύ Σομαλίας και Κένυας, αλλά και κατά μήκος των κενυατικών ακτών. Το 2015 σε μια επίθεση εναντίον του πανεπιστημίου στην πόλη Γκαρίσα σκοτώθηκαν 148 φοιτητές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις