ΚΟΣΜΟΣ

Επίδειξη δύναμης από τις ΗΠΑ - Πέταξαν βομβαρδιστικά B-1B πάνω από την Κορεατική χερσόνησο (vids)

Επίδειξη δύναμης από τις ΗΠΑ - Πέταξαν βομβαρδιστικά B-1B πάνω από την Κορεατική χερσόνησο (vids)

Σε μια νέα επίδειξη δύναμης προχώρησαν οι ΗΠΑ, στέλνοντας δύο υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-1B σε πτήση πάνω από την κορεατική χερσόνησο.

Ενώ συνεχίζεται η ένταση στην περιοχή, εξαιτίας της επιμονής της Βόρειας Κορέας στην απόκτηση πυρηνικών βαλλιστικών όπλων, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι τα δύο βομβαρδιστικά συμμετείχαν για πρώτη φορά σε γυμνάσια μαζί με ιαπωνικά και νοτιοκορεατικά αεροσκάφη στην περιοχή της θάλασσας της Ιαπωνίας.

Τα δύο βομβαρδιστικά Β-1Β, που απογειώθηκαν από τη βάση του Γκουάμ, συνόδευαν δύο μαχητικά F-15K της νοτιοκορεάτικης αεροπορίας όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού της Νότιας Κορέας.

Η πτήση των δύο αμερικανικών υπερηχητικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών έγινε εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης στην περιοχή εξαιτίας των προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

Σύμφωνα με τη Σεούλ τα δύο βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν ασκήσεις με πυραύλους αέρος-εδάφους στη θαλάσσια περιοχή έξω από τις ανατολικές ακτές της Νότιας Κορέας και στη συνέχεια πέταξαν πάνω από τη θάλασσα ανάμεσα στην Κίνα και τη Νότια Κορέα.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση ο Αμερικανός στρατός ανέφερε ότι στην άσκηση συμμετείχαν και ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη, αποκαλύπτοντας έτσι ότι αυτή ήταν η πρώτη κοινή νυχτερινή άσκηση ΗΠΑ, Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας.

Ο Τραμπ ενημερώθηκε από το Πεντάγωνο για τις επιλογές κατά της Βόρειας Κορέας

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του αρμόδια για την άμυνα τις διαθέσιμες επιλογές αντίδρασης σε ενδεχόμενη επίθεση της Βόρειας Κορέας και της αποτροπής της απειλής της Πιονγιάνγκ εναντίον της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της με πυρηνικά όπλα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τραμπ ενημερώθηκε από τον υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις και τον αρχηγό του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις