ΚΟΣΜΟΣ

Β. Κορέα: Ο Τραμπ άναψε το φυτίλι του πολέμου, θα το πληρώσει με χαλάζι φωτιάς

Β. Κορέα: Ο Τραμπ άναψε το φυτίλι του πολέμου, θα το πληρώσει με χαλάζι φωτιάς

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ«άναψε το φυτίλιτου πολέμου» με τη Βόρεια Κορέα και η χώρα του θα πληρώσει με «ένα χαλάζι της φωτιάς», δήλωσε ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας,Ρι Γιονγκ Χο

«Με την πολεμική και τρελή δήλωση του Τραμπ στα Ηνωμένα Έθνη, μπορείτε να πείτε, ότι έχει ανάψει το φυτίλι του πολέμου εναντίον μας», ανέφερε ο Ρι. «Πρέπει να διευθετήσουμε τo θέμα, μόνο με ένα… χαλάζι φωτιάς, όχι λόγια», δήλωσε ο Ρι Γιονγκ Χο.

Μετά τις απειλές, ο Γιόνγκ Χο αναφέρθηκε και στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του, χαρακτηρίζόντας το ως «παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», ενώ κατέληξε υποστηρίζοντας πως «η Β. Κορέα είναι πλέον κοντά στον στόχο της: να βρίσκεται σε ισορροπία δυνάμεων με τις ΗΠΑ».

Ο βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών είχε αναφερθεί ξανά με βαρείς χαρακτηρισμούς στον Ντόναλντ Τραμπ μετά την ομιλία του στον ΟΗΕ πριν ένα μήνα.

Στη συγκεκριμένη ομιλία, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας «Rocket Man», αναφερόμενος στις αλλεπάλληλες πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ, και τονίζοντας ότι βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας τόσο για τον ίδιο όσο και για το καθεστώς του. Επιπλεόν, είχε υπογραμμίσει ότι αν η ΗΠΑ ή οι σύμμαχοι τους απειληθούν από τις πολεμοχαρείς διαθέσεις του βορειοκορεατικού καθεστώτος, δεν θα διστάσει να προβεί στην «ολοκληρωτική καταστροφή» της ασιατικής χώρας.

Παράλληλα, νωρίτερα σήμερα, οι ΗΠΑ έκαναν επίδειξη δύναμης, με την πτήση δύο υπερηχητικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών B-1B, στην κορεατική χερσόνησο.

Πηγή: Reuters

Σχετικές ειδήσεις